1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

truck dies during deacceleration

Discussion in 'Technical Chat' started by xp1136, Apr 2, 2011.

  1. Apr 2, 2011 at 6:31 AM
    #1
    xp1136

    xp1136 [OP] New Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Member:
    #54186
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    My truck is a 02 tacoma prerunner v6. whenever I get on it, and give it a good bit of throttle, it will die once I come to a stop. Once it dies, you have to give it gas to keep it cranked. However, once you get it rolling again, its fine.

    I've tried cleaning the maf sensor, cleaning the throttle body, ran some fuel injector cleaner, and replaced the tps...and it's still doing it.

    What should I look at next?

    Also, after I pulled the intake and cleaned the t-body, my a/c fan speed swith quit working. However, after I drove the truck and had it die again, it started working again. Related possibly?

    Any help is appreciated!
     
  2. Apr 4, 2011 at 6:23 AM
    #2
    Danosabre

    Danosabre Well-Known Member

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Member:
    #24388
    Messages:
    1,048
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dan
    Gardner,Ma
    Vehicle:
    09 TRD Off Road
    Extang Trifold bed cover,DDM 55W 6000k HID, maglight, Vent visors
    When was the last time you changed your fuel filter?
     
To Top