1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Truck shakes and then shuts off. is this a bad fuel pump?

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by sir1123, Jun 21, 2011.

  1. Jun 21, 2011 at 6:59 PM
    #1
    sir1123

    sir1123 [OP] Tacomas FTMFW!!!!

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Member:
    #46216
    Messages:
    1,384
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Charleston
    Vehicle:
    99 SR5 Prerunner, Black,3.4L
    3"Ebaich with 5100 Bilstiens, K&N cai, 5% 3M Tint, Magnaflow 18", Hella 500s with 35w 3000k hid retro, 33x9.5x15 BFG A/T
    what the description says. truck isn't overheating and it only did it when i was stopped.
     
  2. Jun 21, 2011 at 7:52 PM
    #2
    skytower

    skytower Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Member:
    #38505
    Messages:
    3,228
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dave
    virginia
    Vehicle:
    08 Tacoma 4x4
    Hitch and wiring, aux back-up light, rear strobe lights, radio and underseat sub.
    Start by checking the ignition, fuel pressure, look for broken vaccuum lines, etc.
    When was the last tune-up and fuel filter done?
     
  3. Jun 21, 2011 at 8:27 PM
    #3
    mikesdoublecab

    mikesdoublecab LT Chase Truck

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Member:
    #7334
    Messages:
    6,593
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mohawk Mike
    Glendale, CA
    Vehicle:
    01 Tacoma DoubleCab V6 Prerunner
    Engage Offroad long travel front and rear with some fat tires.
    i had the same problem once... turned out to be a dirty MAF sensor...

    pulled it out, cleaned it with CRC, slapped it back on, and the problem went away...

    as for fuel pump, mine went out a couple weeks ago... when it did, the motor just cut out in traffic and wouldn't start again... no sputtering, no warning... just shorted out and died...

    as for the MAF sensor, use this stuff...

    [​IMG]
     
To Top