1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Truck wont start

Discussion in 'Toyota Trucks & SUVs' started by rleal07, Jun 3, 2012.

  1. Jun 3, 2012 at 7:01 PM
    #1
    rleal07

    rleal07 [OP] Member

    Joined:
    May 14, 2012
    Member:
    #78778
    Messages:
    20
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rick
    Edinburg, TX
    Vehicle:
    2013 Tacoma TRD Off Road 4x4
    3" Bilstein lift. Black 4" running boards.
    just got an 05 Taco Pre runner sr5 2wd a few weeks ago. everything had been great up until a little while ago. i try turning on the truck and it wont start. wont crank or attempt to start at all. it just kind of clicks and thats it. :confused: i tried connecting cables to see if maybe the battery. did not work. i thought maybe the "engine immobilizer" was in effect, but the light turns off once the key is in. just like it had always. i'm thinking it may be some kind of alarm or kill switch it may possibly have. the remote i use only locks and unlocks the truck, but i was also given a seperate remote which controls the alarm. i never use that one though. i tried it anyway. set the alarm, turned it off, but still wouldnt crank. what can it possibly be? maybe is the alarm or some kind of kill switch? any suggestions would be greatly appreciated. thank you...
     
  2. Jun 3, 2012 at 8:05 PM
    #2
    rleal07

    rleal07 [OP] Member

    Joined:
    May 14, 2012
    Member:
    #78778
    Messages:
    20
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rick
    Edinburg, TX
    Vehicle:
    2013 Tacoma TRD Off Road 4x4
    3" Bilstein lift. Black 4" running boards.
    NVM!!! Disconnected battery (positive) for a few minutes, connected it back again. Alarm then went off. Turned it off with the other remote and the truck started again. Shoulda done that to begin with. Reset all power sources. Thanks again for the feedback guys....
     
  3. Jun 3, 2012 at 8:10 PM
    #3
    Texoma

    Texoma Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2011
    Member:
    #50374
    Messages:
    3,869
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris(Topher)
    Lago Vista, TX
    Vehicle:
    10 Taco 4x4
    Poweraid TB spacer, a bunch a cool stickers, a bada ass MetalMiller Tx Longhorns grill emblem painted Hemi Orange, JBA 2035s headers and dey are perty, Diff breather mod, Red LED interior lights, Fancy head unit that plays ipod n movies, Also DIY install factory stuff like, factory cruise control, factory intermittent wipers, OME nitro struts with 886x springs and toy tec top plate, LR UCA's for better alignmnet and dey beefier too, Old Man Emu Dakar leaf springs in da rear with the gear, U bolt flipper, 5 factory 16" steels wit Pep Boys special Dakota Definity MT's in 285/75/16, some bad ass weather tech floor liners so I don't muck up my interior, an ATO shackle flipper for mo travel in da rear wit the gear, also super shiny Fox 2.0 shocks back there too, all sorts of steal armor for bouncing off of the rocks like demello sliders, AP front skid, trans skid, n transfer skid, demello gas tank skid, and a tough as nails ARB bumper with warn 8k winch, I'm sure there's more but it's alre
    If you don't have an interest in using that after market alarm, find the fuses for it and disconnect them. You won't have that problem again.
     
  4. Jun 3, 2012 at 8:31 PM
    #4
    Leggo

    Leggo slow is smooth, and smooth is fast.

    Joined:
    Dec 16, 2010
    Member:
    #47805
    Messages:
    2,020
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    Newton,Ma.
    Vehicle:
    10 TRD Sport AC 4x4 MGM
    Kenwood HU,Infinity Kappa speakers (x4), Infinity reference tweeters(x2),10" Kicker sub, Box by Subthump, Infinty Five channel amp,DVD anytime bypass, DTRL Mod, Xtang trifecta, Fogs anytime Mod, Bed Mat,Westin running boards, Console vault, Maglite mod, Weathertechs,Autopage remote starter, Power tailgate lock, HID Bi Zenon, Hella Supertones,Rain guards,Rear leaf TSB,Steering shaft TSB, Fisher Homesteader plow, 886 reverse lights mod, Redline Hood struts, Hankook Dynapro ATM LT265/70R17, power sliding rear window, Auto dimming/on anytime Bed lights, Blue Sea fuse panel & 100amp Breaker, de- badged,Rear headrest's removed, imMrYo mirror relocation,Homeroshi grill
    next time, pull the negative cable. When you connect the positive with the negative already connected, you can cause a big spark. In the old days that sometimes meant BOOM! Never know these days. Always disconnect the negative first and connect it last.:D
     
To Top