1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Trucks Off...No Key In Ignition...Whats Running?

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by IrishPilot, Apr 20, 2010.

  1. Apr 20, 2010 at 12:16 PM
    #1
    IrishPilot

    IrishPilot [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Member:
    #19104
    Messages:
    809
    Gender:
    Male
    MN
    Vehicle:
    09 TRD Off-Road 4x4 Double Cab
    Came back from a walk this afternoon, and on my way through the garage I could hear a faint fan/pump etc. running sound. Sounded like it was coming from the rear center of the rig. Truck hasnt been run since early this morning.

    What am I missing?
     
  2. Apr 20, 2010 at 12:36 PM
    #2
    snowgod06

    snowgod06 UG legend wannabe

    Joined:
    Apr 26, 2009
    Member:
    #16454
    Messages:
    5,383
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rob
    A farm field, OREGON
    Vehicle:
    06 Access Cab CLONE
    crap bolted and welded together....
    I also heard that the fuel pump after so long will turn on for a tiny tiny bit to make sure the system is primed for start up. That info came from another member when we were talking about the FLM options.
     
  3. Apr 20, 2010 at 12:39 PM
    #3
    hillbillynwv

    hillbillynwv Well-Known Member

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Member:
    #7555
    Messages:
    1,066
    Gender:
    Male
    Fairmont, WV
    Vehicle:
    08 Tacoma 4x4 TRD V6 SR5
    Rear Leaf Spring TSB, Front Bilstein 5100's set to 1.75, Goodyear Wrangler DuraTrac 265/75/R16 tires, Black WeatherTech Floor Liners, aFe Pro Dry S air filter, lighted 4x4 switch......
    Fuel tank purge.........I asked the same ? awhile back.
     
  4. Apr 30, 2010 at 10:18 PM
    #4
    stormyday

    stormyday Well-Known Member

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Member:
    #14641
    Messages:
    146
    Gender:
    Male
    Morganton, NC
    Vehicle:
    14 Taco Double Cab Pre-Runner
    Mine does the same thing. It drives the dog crazy when it happens. It runs between one and two minutes and sounds like it is coming from the fuel tank area.
     
  5. Apr 30, 2010 at 10:49 PM
    #5
    lotsoftoys

    lotsoftoys pavement is boring....

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Member:
    #35790
    Messages:
    7,034
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jace
    Denver
    Vehicle:
    98 lifted panda taco
    bunch of crap
    yeah its the evap system
     
To Top