1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Turn signal cuts off engine

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by saltshaker, Feb 21, 2011.

  1. Feb 21, 2011 at 2:39 PM
    #1
    saltshaker

    saltshaker [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Member:
    #29526
    Messages:
    113
    Gender:
    Male
    First Name:
    johnny
    north carolina
    Vehicle:
    2011 TRD Off Road MGM AC
    AFE CAI, Fold-a-cover
    I have a 2001 tacoma I let sit for 3 months, now whenever I turn on the right blinker it cuts off the truck. The light blinks fast but all the bulbs are working, the truck won't start with the blinker on but it will turn over. It also happens with the hazard lights. There was a while yesterday when everything was fine but it's back to being screwy. Any idea where I should start?
     
  2. Feb 21, 2011 at 2:42 PM
    #2
    jgwheeler17

    jgwheeler17 I'm a zit. Get it?

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Member:
    #47112
    Messages:
    10,033
    Gender:
    Male
    NC
    Vehicle:
    07 Double Cab TRD Off-Road 4x4
    tint, dents, scratches, two blown speakers and trying to pay her off...
    damn. never heard of that. you have a short of some kind if it's blinking too fast. flip it on, walk to back of the truck and see if its flashing there. if its not, give it a good pop with your fist (seriously, it works a lot). but my guess you have a more serious problem.
     
  3. Feb 21, 2011 at 2:43 PM
    #3
    98_Mud_bug

    98_Mud_bug 98_mud_bug

    Joined:
    Aug 9, 2008
    Member:
    #8431
    Messages:
    3,194
    Gender:
    Male
    lucedale Ms.
    Vehicle:
    98 tacoma sr5/ 06 x-runner
    3 inch suspension lift, night shades corner and blinkers projector headlights with halos and 3 led's 18 inch kmc xd rockstar wheels,275/65/18 kelly safari tsr's, bush whacker fender flares 7 inch touch screen, 2 kenwood 12's, Magnaflow exaust single in dual out,
    rats probably chewed on something. check all your fuses and trace out whatever wires you can see.
     
  4. Feb 21, 2011 at 2:48 PM
    #4
    Toyotacrawler

    Toyotacrawler She's got the jimmy legs

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Member:
    #41911
    Messages:
    4,172
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Cusseta/Opelika AL
    Vehicle:
    2010 Tacoma DC TRD Sport
    5100's set to 1.75" Wheelers 3 leaf progressive AAL & 5100's for the rear Konig Countersteer Offroads K&N Drop in WeatherTech's Bed Mat Blacked out Badges Rear leaf TSB
    I had a simular issue with my 01. When I turned the lights on the truck cut off. Found out it was a short where I wired up my trailer light harness. I put some electrical tape on the problem spot and that fixed the problem. I would think you have a short somewhere. Since it sat up for a while maybe a mouse got into some wires. I would locate the wires under your hood for the blinker, trace out the wires and look for the possible area that it is shorting out. Hope this helps.
     
  5. Feb 21, 2011 at 4:17 PM
    #5
    saltshaker

    saltshaker [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Member:
    #29526
    Messages:
    113
    Gender:
    Male
    First Name:
    johnny
    north carolina
    Vehicle:
    2011 TRD Off Road MGM AC
    AFE CAI, Fold-a-cover
    I was hoping there was a doojigger somewhere ya'll would tell me to change.

    They're all flashing, I took the rear apart to see if it was all crody but it looked alright.

    You know what, I was changing the oil today and I noticed a little piece of paper right on top of the engine but didn't think anything of it, I'll bet it was rats. Tomorrow I'll try to trace some wires around to see what I can find.

    Thanks fella's,
     
  6. Feb 21, 2011 at 5:22 PM
    #6
    NegroTundra

    NegroTundra Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Member:
    #45227
    Messages:
    652
    Gender:
    Male
    Land of Enchantment
    Vehicle:
    03 Tacoma TRD 4WD 5 spd
    Def the rodents. One time we left my wifes car at my grandmas cabin for 3 days, came back to get and drove 10 miles before the car shut down. Popped the hood, saw paper everywhere. Popped open the air filter box and it was half way gone. And unfortunately a lot of the paper got sucked into the intake. Cost us a pretty penny to get everything back to normal. Case in point....if you have seen paper, look at your filter!
     
  7. Feb 21, 2011 at 6:20 PM
    #7
    Toyotacrawler

    Toyotacrawler She's got the jimmy legs

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Member:
    #41911
    Messages:
    4,172
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Cusseta/Opelika AL
    Vehicle:
    2010 Tacoma DC TRD Sport
    5100's set to 1.75" Wheelers 3 leaf progressive AAL & 5100's for the rear Konig Countersteer Offroads K&N Drop in WeatherTech's Bed Mat Blacked out Badges Rear leaf TSB
    No problem, let us know what you find. :)
     
  8. Feb 22, 2011 at 1:31 PM
    #8
    saltshaker

    saltshaker [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Member:
    #29526
    Messages:
    113
    Gender:
    Male
    First Name:
    johnny
    north carolina
    Vehicle:
    2011 TRD Off Road MGM AC
    AFE CAI, Fold-a-cover
    Alright, I traced the wires until I found two that are cut, they both lead into the same terminal and are screwed into the wall. The problem is they are really hard to get to, they are behind whatever that thing is between the fuse block and the brake reservoir. You think maybe I could loosen the fuse block enough to get it out of the way or is it easy to unplug and take out. The wires are chewed off close to the end so I think it would be easier to hook them with something pull them out and ground them somewhere else. There is a little black wire coming off the negative battery cable that's grounded about a foot and a half away, could I put them behind that, or would I burn my truck down?
     
To Top