1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

turn signal problem

Discussion in '1st Gen. Tacomas' started by trailinTaco, Aug 24, 2009.

  1. Aug 24, 2009 at 7:22 PM
    #1
    trailinTaco

    trailinTaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2008
    Member:
    #6721
    Messages:
    221
    Gender:
    Male
    Bel Air, MD
    Vehicle:
    2000 Tacoma SR5 TRD 3.4L 4x4
    3 inch suspension lift, 33 inch bfgoodrich mud terrain tires, toytech diff drop, Procomp alloy wheels, hella fog lights, black projector headlights with 8000k HID's, blacked out tail lights, two 12 inch subs, 20% tint, pioneer head unit and speakers
    My left turn signal comes on whenever i press on the brake. And it just goes on solid and when i let off the brake its works normal again. Anyone have any ideas or have had this problem?
     
  2. Aug 24, 2009 at 7:27 PM
    #2
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Staff Member

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    104,125
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Check the tail light wires for a broken grond, or bad wires.
     
  3. Aug 24, 2009 at 7:29 PM
    #3
    98tacoma27

    98tacoma27 :POOPCORN: Staff Member

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    48,248
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5, 88 SR5 PU, 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    Is it just the front or the rear? IS it just inside the truck (dash lights) or both (outside and and in)?
     
  4. Aug 24, 2009 at 7:32 PM
    #4
    98tacoma27

    98tacoma27 :POOPCORN: Staff Member

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    48,248
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5, 88 SR5 PU, 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    Yeah, it sounds like a broken or frayed wire. Those systems are not connected electrically.
     
  5. Aug 24, 2009 at 7:32 PM
    #5
    trailinTaco

    trailinTaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2008
    Member:
    #6721
    Messages:
    221
    Gender:
    Male
    Bel Air, MD
    Vehicle:
    2000 Tacoma SR5 TRD 3.4L 4x4
    3 inch suspension lift, 33 inch bfgoodrich mud terrain tires, toytech diff drop, Procomp alloy wheels, hella fog lights, black projector headlights with 8000k HID's, blacked out tail lights, two 12 inch subs, 20% tint, pioneer head unit and speakers
    it goes on in the dash and both front and rear turn signals outside the truck light up too.
     
  6. Aug 24, 2009 at 9:05 PM
    #6
    humanoid

    humanoid bite me

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Member:
    #1932
    Messages:
    2,747
    Gender:
    Male
    Sunny SoCal
    Vehicle:
    I had a '99 Xtra Cab PreRunner SR5 V6
    Bad ground from trailer hitch maybe.
     
  7. Aug 24, 2009 at 9:32 PM
    #7
    drifter379

    drifter379 CenTex Honky

    Joined:
    Jan 29, 2009
    Member:
    #13084
    Messages:
    2,357
    Gender:
    Male
    Texas
    Vehicle:
    06 Tacoma SR5 Prerunner
    Secondary Air filter mod,Removed running boards,AFE Pro dry filter,sirius satelite radio,relocated horns,sockmonkey decal,EZ change drain plug,color matched grille,grille craft mx, BHLM, Fog light mod, Hellas behind the grille
  8. Aug 24, 2009 at 10:12 PM
    #8
    4WD

    4WD cRaZy oLdmAn

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Member:
    #19185
    Messages:
    22,446
    Gender:
    Male
    First Name:
    Doug
    Gardnerville, Nevada
    Vehicle:
    No Truck
    Grey wire MOD, deck plate, diff breather MOD, 2nd gen. OME 883# on Tundra 5100's, OMD custom 3" leafsprings, rear shock relocation, Ivan Stewart TRD rims w/285/75/16's, '02 bumper MOD, Famous Fabrications sliders , LED interior/exterior lights, bed bar, Custom tube bumper, Old school KC day lighters,Red Ring 8" HID flood, Kenwood vhf 2M.. umm some other shit I'm forgetting right now
    You have a bulb out, probably the brakelight
     
  9. Aug 24, 2009 at 10:33 PM
    #9
    VixTacom

    VixTacom SYC TACO

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Member:
    #18474
    Messages:
    340
    Gender:
    Male
    First Name:
    Victor
    Wayne, NJ
    Vehicle:
    PreRunner SR5 TRD
    LED's and Neon Glow inside, Blacked out front end, 4X4 with Locking Diff, 5spd Manual, TRD package, CB Radio, Gray Wire Mod, Thrush exhaust system, Tinted marker lights, tailights, interior lights
    nah, if it were a brake light it wouldn't mess with the turn signal. i had a rear tail light bulb out in my 99 taco nd the turn signals worked just fine
     
  10. Aug 25, 2009 at 8:34 AM
    #10
    96.YOTA

    96.YOTA New Member

    Joined:
    Aug 24, 2009
    Member:
    #21676
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    CALIFORNIA
    Vehicle:
    1996 taco
    7" lift on 33" tires
    i had that happen to me.. it was a brake light bulb that blew out and was grounding out on it self..
     
  11. Aug 25, 2009 at 3:40 PM
    #11
    trailinTaco

    trailinTaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2008
    Member:
    #6721
    Messages:
    221
    Gender:
    Male
    Bel Air, MD
    Vehicle:
    2000 Tacoma SR5 TRD 3.4L 4x4
    3 inch suspension lift, 33 inch bfgoodrich mud terrain tires, toytech diff drop, Procomp alloy wheels, hella fog lights, black projector headlights with 8000k HID's, blacked out tail lights, two 12 inch subs, 20% tint, pioneer head unit and speakers
    ok ive taken a another look at the problem. when i have the brake depressed and i disconnect the tail lights and front turn signals the turn signal on the dash is still on so the issue wouldnt be outside the truck or that light would go out when i unplug it. so it must be under the dash. possibly between the flasher relay or the brake switch?
     
  12. Mar 28, 2010 at 7:18 AM
    #12
    WashburnTaco

    WashburnTaco New Member

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Member:
    #34036
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    Tacoma 4wd
    i currently have the exact same problem. were you able to figure out what the problem was?
     
  13. Mar 28, 2010 at 7:24 AM
    #13
    TaComatoseSR5

    TaComatoseSR5 Mud Junkie

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Member:
    #26960
    Messages:
    67
    Gender:
    Male
    First Name:
    Stephen
    Tampa, FL
    Vehicle:
    White 05' SR5 Access Cab 3" lift
    3" Toytec lift (coils and aal), 285/75/16 terra grapplers, HID conversions,led taillights, grillcraft grill, on board air with air horn
    i had a very similar problem my turn signal arrows would light up when I hit the brake. It turned out to be an aftermarket trailer light wiring I disconnected the little box behind the taillight and problem solved.
     
  14. Mar 28, 2010 at 6:31 PM
    #14
    wildjerseyfirefighter

    wildjerseyfirefighter I sell fishing and fishing accessories

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Member:
    #11677
    Messages:
    7,975
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joe
    NJ
    Vehicle:
    05 Tacoma TRD Sport
    stock, for now
    i have this problem every so often also. Mine turned out to be a corroded brake light socket in the tail light. Last time it happened was in Jan, and its been good ever since.
     
To Top