1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

underdrive pulley problems

Discussion in '4 Cylinder' started by guamtacoma, Dec 29, 2009.

  1. guamtacoma

    guamtacoma [OP] New Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Member:
    #28406
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    98 tacoma 4cyl 4x2
    Hi I have a problem hopefully some one here can help me....The crank pulley on my 1998 4cyl 2x4 no p/s reg cab taco keeps breaking I changed it 3 times and it is getting very expensive. does any one know what the problem might be?
     
  2. revhappyleon

    revhappyleon Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Member:
    #21839
    Messages:
    202
    Gender:
    Male
    First Name:
    Manny
    Tampa near macdill
    Vehicle:
    07 Prerunner V6 6-speed(custom dual exhaust)
    dual exhaust, foglight anytime, satoshi, chlm, aux backup lights and electric fan conversion
    Breaking? How?
     
  3. xsvtoyz

    xsvtoyz Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Member:
    #9099
    Messages:
    182
    Gender:
    Male
    First Name:
    AL
    Oklahoma
    Vehicle:
    03 Pre-Runner Inprogress
    HID (ACA)/ Web cams/ Header/Full Custom exhaust/ K&N FIPK II/SuperCharger
    yeah I kinda wonder how as well. cracking/chipping/imploding?
     
  4. sachou

    sachou Well-Known Member

    Joined:
    Sep 30, 2009
    Member:
    #23554
    Messages:
    644
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sam
    Richland, Washington
    Vehicle:
    2006 TRD Sport Acc Cab 4x4 V6 6spd
    No power steering? Really? Is that what "no p/s" stands for? Does your truck really not have power steering?

    And the title of the thread is "underdrive pulley problems". Are we to assume that you're using the LC Engineering underdrive pulley? Because from your post it sounds like you're using the stock pulley.

    How is it broken?

    We need more info here.
     
To Top