1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Vibration after 5100s

Discussion in 'Suspension' started by HARGROVE93, Aug 2, 2009.

  1. Aug 2, 2009 at 7:58 PM
    #1
    HARGROVE93

    HARGROVE93 [OP] Member

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Member:
    #19439
    Messages:
    68
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dylan
    Millen Georgia
    Vehicle:
    08 Prerunner SR5 Silver Rugged Trail Package
    eagle alloy 064 20x10 with nitto terra grappler 265/50r20, music moose audio box, 2 alpine type r 10s, alpine mrp m-1000, and window tint
    Hey i installed the 5100 shocks in the front and set at 2.5. after a week or so i notice a vibration at highway speeds that feels like my truck is bouncing. I have had a 4 wheel alignment done after shocks were installed and was wondering what the problem is and how to fix it?
    thanks,
    Dylan
     
  2. Aug 2, 2009 at 11:30 PM
    #2
    DDD

    DDD Shine bright like a hymen

    Joined:
    Mar 6, 2009
    Member:
    #14416
    Messages:
    2,186
    Gender:
    Male
    First Name:
    Derek
    Santa Clarita, CA
    Vehicle:
    06 DC 4x4 TRD Off-Road
    Its either wheel balancing or drive shaft vibration.

    Most likely the wheels need to be balanced because drive shaft vib usually occurs at slower speeds.
     
  3. Aug 3, 2009 at 6:55 AM
    #3
    HARGROVE93

    HARGROVE93 [OP] Member

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Member:
    #19439
    Messages:
    68
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dylan
    Millen Georgia
    Vehicle:
    08 Prerunner SR5 Silver Rugged Trail Package
    eagle alloy 064 20x10 with nitto terra grappler 265/50r20, music moose audio box, 2 alpine type r 10s, alpine mrp m-1000, and window tint
    Yea i can tell it rides stiffer but i already had it aligned so i guess ill try balancing and see if that fixes it. I also have a warranty on the alignment so i will get that redone also.
     
To Top