1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Vibration at 1,200 - 1,400 rpm's, what is it?

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by lowcel, Oct 9, 2008.

  1. Oct 9, 2008 at 7:47 AM
    #1
    lowcel

    lowcel [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Member:
    #9245
    Messages:
    117
    Gender:
    Male
    Charleston, WV
    Vehicle:
    09 TRD Sport Access Cab
    Stereo, d-rings, still pretty new
    I have a vibration (audible) that is annoying the hell out of me. It occurs between 1,200 and 1,400 rpms. It sounds like it is coming from in or under the passenger side dash. Anyone know what it is or how to fix it before I go out of my mind? The first time I heard it was on my way home from the dealership the day I bought it.
     
  2. May 25, 2009 at 7:05 PM
    #2
    matthew5olson

    matthew5olson Well-Known Member

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Member:
    #11782
    Messages:
    483
    Gender:
    Male
    First Name:
    matthew
    pittsburgh, PA
    Vehicle:
    04 ext cab 3.4L 5spd 4x4 sr5
    K&N cold air intake, doug thorley headers, rear sensor simulator, flowmaster 40 series, magnecor plug wires, Royal Purple synthetic gear lube, airaid throttle body spacer, Hyperground system, flex-a-lite elec fan.
    there's this thing you have to push. long skinny pedal all the way on the right. The sound will go away when you hit 1500rpm.
    Nah sorry i have no idea, somebody must have fell asleep on the assembly line. Hope you get it figured out though I hate annoying sounds when your driving. I would end up tearing my dash apart and go drive it like that. Then you could see it.
     
  3. May 25, 2009 at 7:58 PM
    #3
    Simon2150

    Simon2150 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Member:
    #11809
    Messages:
    1,044
    Gender:
    Male
    Austin, TX
    Vehicle:
    06 Tacoma DoubleCab V6 SR5
    could be a number of things (out of alignment, need tire balancing etc), i'd bring it back to the dealer asap.
     
  4. May 25, 2009 at 8:02 PM
    #4
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,153
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Take it to the dealer, and drive another truck....See if it does the same thing.
     
  5. May 25, 2009 at 8:17 PM
    #5
    matthew5olson

    matthew5olson Well-Known Member

    Joined:
    Dec 21, 2008
    Member:
    #11782
    Messages:
    483
    Gender:
    Male
    First Name:
    matthew
    pittsburgh, PA
    Vehicle:
    04 ext cab 3.4L 5spd 4x4 sr5
    K&N cold air intake, doug thorley headers, rear sensor simulator, flowmaster 40 series, magnecor plug wires, Royal Purple synthetic gear lube, airaid throttle body spacer, Hyperground system, flex-a-lite elec fan.
    his post was real old i'm guessing he got it all taken care of I didn't look at the date before I made my post
     
To Top