1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Vibration / rattling when accelerating ...please help

Discussion in 'Towing' started by hursty, Nov 4, 2012.

  1. Nov 4, 2012 at 3:56 PM
    #1
    hursty

    hursty [OP] Member

    Joined:
    Sep 12, 2012
    Member:
    #86782
    Messages:
    14
    Gender:
    Female
    First Name:
    Angie
    Baltimore, MD
    Vehicle:
    06 prerunner 2wd
    trans cooler
    We have taken the truck to the dealer and another shop and they tell us they cannot find where the noise is coming from..It is a loud rattling / vibrating noise made when you hit the gas in drive..it stops when you go into 2nd gear...It is not the transmission ..It is definanlty coming from the engine compartment. It started out not so loud and has gradually gotten louder and its driving us crazy.. We cannot track it down..Please Please if anyone out there has had the same issue...let us know what your solution was..any and all advice welcome...
     
  2. Nov 4, 2012 at 6:44 PM
    #2
    Tacoma Mike

    Tacoma Mike 41 Year Toyota/Chrysler Tech/ASE Master

    Joined:
    Aug 6, 2011
    Member:
    #61230
    Messages:
    3,615
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Southern Maine
    Vehicle:
    2011 Double Cab V6
    Large Storage Box, 02610 intermittent switch swap, "Hot Wire" Power Outlets, DRL Shut Off, Disable Fob Beep, Disable Seat Belt Buzzers, Parking Light Mod, Battery Tender, 4 Leaf Spring Pack, Rear Headrest Removal, Custom Ultragauge Mount, Factory Tow Package (7 Pin)
    I s it coming from the right side of the engine bay?
     
  3. Nov 7, 2012 at 1:45 AM
    #3
    hursty

    hursty [OP] Member

    Joined:
    Sep 12, 2012
    Member:
    #86782
    Messages:
    14
    Gender:
    Female
    First Name:
    Angie
    Baltimore, MD
    Vehicle:
    06 prerunner 2wd
    trans cooler
    its hard to tell, but sounds to me like its on the drivers side???
     
  4. Nov 7, 2012 at 1:49 AM
    #4
    TheMaster

    TheMaster Born to Ride Staff Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Member:
    #112
    Messages:
    3,880
    Gender:
    Female
    First Name:
    Chicky Baby
    NY
    Vehicle:
    2007 DC TRD Sport
    Bug shield, window visors, skid plate, rust proofing, tonneau cover, paint & upholstery protection, side step bars, navigation system.
    Have you checked the engine mounts?
     
  5. Nov 11, 2012 at 11:08 AM
    #5
    hursty

    hursty [OP] Member

    Joined:
    Sep 12, 2012
    Member:
    #86782
    Messages:
    14
    Gender:
    Female
    First Name:
    Angie
    Baltimore, MD
    Vehicle:
    06 prerunner 2wd
    trans cooler
    sorry its taken so long to reply...I will ask the hubby if he has ....and if not to do so...he is the one that asked for me to post here, to get some ideas.. I will let you know what we find out....thanks for taking the time to help us with this...
     
  6. Nov 11, 2012 at 3:40 PM
    #6
    TheMaster

    TheMaster Born to Ride Staff Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Member:
    #112
    Messages:
    3,880
    Gender:
    Female
    First Name:
    Chicky Baby
    NY
    Vehicle:
    2007 DC TRD Sport
    Bug shield, window visors, skid plate, rust proofing, tonneau cover, paint & upholstery protection, side step bars, navigation system.
    Hubby getting you to do the dirty work while he enjoys a cold one huh?
     
To Top