1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Vibration

Discussion in 'New Members' started by Andy Tonos, Dec 24, 2009.

  1. Dec 24, 2009 at 4:15 PM
    #1
    Andy Tonos

    Andy Tonos [OP] New Member

    Joined:
    Dec 24, 2009
    Member:
    #28108
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    1999 toyota tacoma sr5
    I have a 1999 toyota tacoma with an automatic transmission, when I take off there is an annoying vibration that goes through the first couple of gears. Once I get up to speed it goes away. The same vibration occurs when I slow down. Any ideas what it may be? I replaced the swing bearing which was wore out an it went away for a little bit then started back. Could it be u-joints? they didn seem to have much slack in them when I checked them with my truck in Neutral....
     
  2. Dec 24, 2009 at 4:44 PM
    #2
    rhodehard09

    rhodehard09 sometimes nonsense is the only sense someone has

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Member:
    #22964
    Messages:
    3,485
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ryan
    tampa, fl
    Vehicle:
    09 TRD Off Road 4x4 doublecab
    3" lift, allpro u-bolt flip kit,285/75/16 km2s, hella hid lights, hid conversions for headlights and foglights, led everything, debadged, 9145 reverse light bulbs, black tail lights, black headlight mod,trail-gear rock sliders, dynomax ultra flo muffler,satoshi with custom woven stainless grill,hella 100watt floods in grill, pioneer 4100 in dash dvd player, pioneer 800watt 4 channel amp, pioneer 4way 6x9s, pioneer 4 way 6.5s, 2 rockford p3 10's,rockford power 500.1 mono amp w/bass knob, 7 pin relocated, highlift and mount in bed, diff breather mod, led bed lights, secondary air filter removed,t-rex eyelids, mefab bumper bar, muddy under carriage
    x2 i would def do this and see if it cures your ails. does your truck have a center carrier bearing? that could also be the culprit
     
  3. Dec 24, 2009 at 8:56 PM
    #3
    neslerrah

    neslerrah Taco lovin'

    Joined:
    Feb 18, 2008
    Member:
    #4803
    Messages:
    6,743
    Gender:
    Male
    First Name:
    Harrelsen
    Tucson
    Vehicle:
    5 lug BEAST!
    Secondary air filter removed, elbow mod, BFG T/A KO (31x10.5R15), 15" American Racing Mojaves, BHLM, Dome Light MOD (Blue), Pioneer headunit, Sockmonkey 'TACOMA' Decals, Readylift 5-lug SST, Rear Shocks - Bilstein TRD, Dynomax Super Turbo #17748, DDM Slim Ballast HID Kit H4 Hi/Lo -35W 6000K in headlights, Apexcone Raptor HID Kit H3 - 35W 6000K in Hella 500s, aFe CAI #51-10762, WeatherTech Floorliner, 200W Smart AC Inverter
    Hello & welcome to TW. :wave:
     
To Top