1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Vibrations GONE!!!

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by LBtaco, May 17, 2009.

  1. May 17, 2009 at 4:50 PM
    #1
    LBtaco

    LBtaco [OP] Thread killer

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Member:
    #12893
    Messages:
    1,242
    Gender:
    Male
    Long Beach , CA
    Vehicle:
    15 Nissan Leaf
    Jetsons mod
    so a while back I installed a deaver 10 leaf spring pack (1.5-2" lift) and developed a vibration like many others when they do a lift. I checked my angles of the pinion and driveshaft and according to my research I was 2-3 degrees off of 'ideal' pinion angle. I talked to scott at deaver and he said most guys ran a 2* shim, so I ordered some. Today I finally installed them and all the vibrations are gone and it feels like before the lift. here are a few pics, it took a couple hours at a lazy pace and no air/power tools.Just do one side at a time and you're done.

    IMG_0327[1].jpg
    IMG_0330[1].jpg
     
  2. May 17, 2009 at 5:21 PM
    #2
    MonkeyProof

    MonkeyProof Power Top

    Joined:
    Oct 7, 2008
    Member:
    #9774
    Messages:
    9,564
    SoCal- SGV
    nice..from where did you order the shims from?
     
  3. May 17, 2009 at 5:26 PM
    #3
    LBtaco

    LBtaco [OP] Thread killer

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Member:
    #12893
    Messages:
    1,242
    Gender:
    Male
    Long Beach , CA
    Vehicle:
    15 Nissan Leaf
    Jetsons mod
    steel shims from deaver. I hear bad things about aluminum ones.
     
To Top