1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

VIZIO television problems

Discussion in 'Technology' started by skammer, Dec 5, 2010.

  1. Dec 5, 2010 at 11:21 AM
    #1
    skammer

    skammer [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Member:
    #5764
    Messages:
    77
    Gender:
    Male
    Mississippi
    Vehicle:
    2008 Tacoma SR5
    Exterior Stock. Interior, custom leather, Pioneer AVIC-920 head unit
    Gonna throw this out there to see if anyone else faced this nonsense.

    November, 2009 I bought a Vizio 42 inch LCD. Set worked great all year, and I was very happy. Exactly on year after purchase, the screen began flicking when it first turned on.

    Now, it is totally black with sound when I first turn it on. It warms up for five minutes, then works fine after that.

    Vizio says it will be about $300 to fix it, and it may be the backlighting.

    Anyone have a similar experience?
     
  2. Dec 5, 2010 at 11:48 AM
    #2
    mrp192

    mrp192 REALLY!!

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Member:
    #13911
    Messages:
    739
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brent
    Cheney WA
    Vehicle:
    98 V6 4x4 limited
    Stereo, boobies
    ive had my 32" for about 18 months and i havent had a problem
     
  3. Dec 5, 2010 at 11:54 AM
    #3
    Incognito

    Incognito μολὼν λαβέ

    Joined:
    May 25, 2009
    Member:
    #17626
    Messages:
    13,625
    Gender:
    Male
    First Name:
    Colton
    VA
    Vehicle:
    2012 Pyrite AC TRD OR
    See Build thread
    We have a 47" with no problems. Hope you get it figured out!
     
  4. Dec 5, 2010 at 12:19 PM
    #4
    TACOMA TRD

    TACOMA TRD Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Member:
    #34897
    Messages:
    2,207
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tom
    PA
    Vehicle:
    2011 MGM SPORT DC 4x4
    Alpine HU, Apline 6.5 3 way Speakers, Access Cover.
    I had a Sony that did the same thing, screen went out. It was three months out of warranty. I opened a claim with Sony and they got back to me two weeks later and agreed to give me a new 40 in TV for shipping costs only. I was really bummed at first. But then they stood by their product. I'm sure VIZIO will do same. Call the 800 number.
     
  5. Dec 5, 2010 at 12:30 PM
    #5
    skammer

    skammer [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Member:
    #5764
    Messages:
    77
    Gender:
    Male
    Mississippi
    Vehicle:
    2008 Tacoma SR5
    Exterior Stock. Interior, custom leather, Pioneer AVIC-920 head unit
    It's just an LCD. I also have a smaller Vizio with no problems, and it appears to be the 42+ screens.
     
  6. Dec 5, 2010 at 12:54 PM
    #6
    TACOMA TRD

    TACOMA TRD Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Member:
    #34897
    Messages:
    2,207
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tom
    PA
    Vehicle:
    2011 MGM SPORT DC 4x4
    Alpine HU, Apline 6.5 3 way Speakers, Access Cover.

    Yea...Thats what I heard about Sony, but they did...give it a shot. Be that squeaky wheel.:thumbsup:
     
  7. Dec 5, 2010 at 2:26 PM
    #7
    surfsupl

    surfsupl Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Member:
    #4161
    Messages:
    8,572
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gregg
    WestCoast
    Vehicle:
    I DONT CARE IF IT'S A RE-POST
    Rear Diff Breather~ 5100's ~Fog Light Anytime~Tint~TRD Seat Covers~Weather Tech's~Pioneer H.U.~Lift~Eibach Springs~LED's......blah...blah...blah
    I have had my Vizio for about 3 1/2 years now no problems.....I would call them as mentioned above and see what they will do for you....300.00 for the part is pricey.....I would just buy a new TV ...good luck........
     
  8. Dec 6, 2010 at 11:02 AM
    #8
    skammer

    skammer [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Member:
    #5764
    Messages:
    77
    Gender:
    Male
    Mississippi
    Vehicle:
    2008 Tacoma SR5
    Exterior Stock. Interior, custom leather, Pioneer AVIC-920 head unit
    Contacted Vizio with my problem:

    Dear Madam or Sir,

    On November 21, 2009 I purchased a Vizio SV421XVT, serial# LSPELAK3700559 from Sam's Club. I gave it as a gift to my wife that Christmas, and was in the box until she opened it December 25, 2009. This past November, the television began flickering when first turned on. I assumed that it was a loose wire, and went through the process of replacing all of the cable to the inputs. Finally, the television became unwatchable, and I contacted Vizio customer service. They walked me through several step to try and correct it. Finally, with no other solutions, I was informed that the television would need to be serviced. I would like to know the process of getting it serviced under warranty, as this television has not been misused, and should not be malfunctioning. Any help that you can provide is greatly appreciated. Thank you for your time in this matter.


    I will update for anyone who cares. It's good to know how a company will provide customer service. I'm also going to let them know their responses are posted on here.
     
  9. Dec 6, 2010 at 11:05 AM
    #9
    Zombie Runner

    Zombie Runner Are these black helicopters for me?

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5246
    Messages:
    15,036
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    Wichita Falls, TX
    Vehicle:
    Tundra, double cab.
    LED interior lights, stubby antenna, Pioneer in dash screen, good driver mod.
    december 25, 2010 has not happend yet :confused:
     
  10. Dec 6, 2010 at 11:07 AM
    #10
    TACOMA TRD

    TACOMA TRD Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Member:
    #34897
    Messages:
    2,207
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tom
    PA
    Vehicle:
    2011 MGM SPORT DC 4x4
    Alpine HU, Apline 6.5 3 way Speakers, Access Cover.
    Did you try calling them...They will need certain information off back of TV...Have model and Serial # ready.
     
  11. Dec 6, 2010 at 11:09 AM
    #11
    TACOMA TRD

    TACOMA TRD Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Member:
    #34897
    Messages:
    2,207
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tom
    PA
    Vehicle:
    2011 MGM SPORT DC 4x4
    Alpine HU, Apline 6.5 3 way Speakers, Access Cover.

    With a name like Skammer and bad dates, your better off calling!!!! :D JK
     
  12. Dec 6, 2010 at 11:09 AM
    #12
    skammer

    skammer [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Member:
    #5764
    Messages:
    77
    Gender:
    Male
    Mississippi
    Vehicle:
    2008 Tacoma SR5
    Exterior Stock. Interior, custom leather, Pioneer AVIC-920 head unit
    Yeah, but purchase date was November 21. No way of us proving that we didn't open it until Christmas. I the problems started before November 21, 2010, but I thought it was a loose cable, and was trying to fix it myself. I never figured that a television less than a year old would have a serious internal problem. If I did, I would have called Vizio right away.
     
  13. Dec 6, 2010 at 11:11 AM
    #13
    skammer

    skammer [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Member:
    #5764
    Messages:
    77
    Gender:
    Male
    Mississippi
    Vehicle:
    2008 Tacoma SR5
    Exterior Stock. Interior, custom leather, Pioneer AVIC-920 head unit
    I'm changing my screen name. It is actually a play on initials, (SK Hammer), and not scammer. But, I get your point.:D
     
  14. Dec 6, 2010 at 11:13 AM
    #14
    TACOMA TRD

    TACOMA TRD Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Member:
    #34897
    Messages:
    2,207
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tom
    PA
    Vehicle:
    2011 MGM SPORT DC 4x4
    Alpine HU, Apline 6.5 3 way Speakers, Access Cover.

    he was talking about the year.....
     
  15. Dec 6, 2010 at 11:14 AM
    #15
    skammer

    skammer [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Member:
    #5764
    Messages:
    77
    Gender:
    Male
    Mississippi
    Vehicle:
    2008 Tacoma SR5
    Exterior Stock. Interior, custom leather, Pioneer AVIC-920 head unit
    Corrected the Dates, and added serial# Thanks for the advise on serial#.
     
  16. Dec 6, 2010 at 11:15 AM
    #16
    TACOMA TRD

    TACOMA TRD Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Member:
    #34897
    Messages:
    2,207
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tom
    PA
    Vehicle:
    2011 MGM SPORT DC 4x4
    Alpine HU, Apline 6.5 3 way Speakers, Access Cover.
    Good Luck....
     
  17. Dec 6, 2010 at 11:16 AM
    #17
    Zombie Runner

    Zombie Runner Are these black helicopters for me?

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5246
    Messages:
    15,036
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    Wichita Falls, TX
    Vehicle:
    Tundra, double cab.
    LED interior lights, stubby antenna, Pioneer in dash screen, good driver mod.
    im still confused as to how your wife already opened the box Dec 25, 2010.
     
  18. Dec 6, 2010 at 11:23 AM
    #18
    skammer

    skammer [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Member:
    #5764
    Messages:
    77
    Gender:
    Male
    Mississippi
    Vehicle:
    2008 Tacoma SR5
    Exterior Stock. Interior, custom leather, Pioneer AVIC-920 head unit
    I was typing too fast. She's not a time traveling witch, I promise.
     
  19. Dec 6, 2010 at 11:38 AM
    #19
    thebikeguy

    thebikeguy Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Member:
    #43510
    Messages:
    87
    Gender:
    Male
    VA
    Vehicle:
    07 DC/SB TRD OR PreRunner
    Bilstein 5100 set at .85, Satoshi grill
    i have a 37" VIZIO and every once in a while the picture will just go black, randomly, but with sound of whatever channel is on at the time. i turn the power off and then back on, and all is fine. the picture is just as crystal clear as ever..colors and all. mine was a display model at one time, so it was prolly running all the time..not sure if that would have something to do w/ it or not. but this has only happened maybe 3 times in the past 2 1/2 yrs.
     
  20. Dec 6, 2010 at 11:50 AM
    #20
    Zombie Runner

    Zombie Runner Are these black helicopters for me?

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5246
    Messages:
    15,036
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    Wichita Falls, TX
    Vehicle:
    Tundra, double cab.
    LED interior lights, stubby antenna, Pioneer in dash screen, good driver mod.
    :p
     
To Top