1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Water in the intake

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by Stubbs95tacoma, Aug 27, 2011.

  1. Aug 27, 2011 at 8:47 PM
    #1
    Stubbs95tacoma

    Stubbs95tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Member:
    #47604
    Messages:
    3,281
    Gender:
    Male
    First Name:
    Blake
    Wichita
    Vehicle:
    07 SR5
    6 Inch Lift
    Alrighttt i got some water in my intake. got it out quick and got a new filter what do i do now?
     
  2. Aug 27, 2011 at 8:52 PM
    #2
    johnw

    johnw Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2009
    Member:
    #17381
    Messages:
    7,181
    Gender:
    Male
    First Name:
    john
    orlando florida
    Vehicle:
    06 prerunner v-6 4.0L 4 door
    well you asked for specs..... 06 trd sport speedway blue V-6 4.0 camburg lift spindles extended travel icons total chaos lowers allpro 4" leaf pack 17" xd hoss rims 305/65/17 mickey thompson baja atz Allpro hybrid bumper with 3 kragen HID lights color matched headlights grill craft grill AFE stage 3 CAI wicked flow muffler under cover bed cap inside i have..... wet okole real tree camo seat cover blue oznium dome light stealth sub box with 2 10" kicker comp subs kicker 400 watt amp weathertech floor mats
    Did it get past the filter?
     
  3. Aug 27, 2011 at 8:53 PM
    #3
    Stubbs95tacoma

    Stubbs95tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Member:
    #47604
    Messages:
    3,281
    Gender:
    Male
    First Name:
    Blake
    Wichita
    Vehicle:
    07 SR5
    6 Inch Lift
    some might have the engine died on me so we pulled me out and i got the water out and put a new filter in. had a hard start but started and i ran a half tank of gas through it
     
  4. Aug 27, 2011 at 9:02 PM
    #4
    johnw

    johnw Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2009
    Member:
    #17381
    Messages:
    7,181
    Gender:
    Male
    First Name:
    john
    orlando florida
    Vehicle:
    06 prerunner v-6 4.0L 4 door
    well you asked for specs..... 06 trd sport speedway blue V-6 4.0 camburg lift spindles extended travel icons total chaos lowers allpro 4" leaf pack 17" xd hoss rims 305/65/17 mickey thompson baja atz Allpro hybrid bumper with 3 kragen HID lights color matched headlights grill craft grill AFE stage 3 CAI wicked flow muffler under cover bed cap inside i have..... wet okole real tree camo seat cover blue oznium dome light stealth sub box with 2 10" kicker comp subs kicker 400 watt amp weathertech floor mats
    You should be fine. It's not making any weird noises or anything?
     
  5. Aug 27, 2011 at 9:04 PM
    #5
    Stubbs95tacoma

    Stubbs95tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Member:
    #47604
    Messages:
    3,281
    Gender:
    Male
    First Name:
    Blake
    Wichita
    Vehicle:
    07 SR5
    6 Inch Lift
    no it just starts harder than normal when its cold
     
  6. Aug 27, 2011 at 9:36 PM
    #6
    Us3r

    Us3r Reading...

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Member:
    #61833
    Messages:
    138
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Socali
    Vehicle:
    98 Tacoma Std. 2RZ-FE 2WD
    Axle wrap mod (Shackled), 140 Amp Alternator & Wires, HID Headlights, Brush Guard Grille, Hella 550 Driving Lights. |Saving:Total Chaos.|
    b12 or seafoam the engine via vacuum of brake booster.

    change spark plugs.
     
  7. Aug 28, 2011 at 9:40 AM
    #7
    jberry813

    jberry813 The Mad Scientist

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Member:
    #49636
    Messages:
    16,592
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jason
    Lake Tahoe
    Vehicle:
    2012 DCSB Sport
    ...too much shit to list.
    If it stalled it means water got well past the filter. Clean the MAF with some MAF cleaner and consider yourself lucky you didn't hydrolock the motor. Keep an ear out for any knocks coming from the bottom end of the motor. If knocks start to develop, means you bent a rod.

    Here's what could have happened :eek:



    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  8. Aug 28, 2011 at 9:53 AM
    #8
    pootermobile

    pootermobile Well-Known Member

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Member:
    #47184
    Messages:
    156
    Gender:
    Male
    Florida
    Vehicle:
    06 DBL cab 4WD V6 6-speed Debadged
    De-Flapped, All-Weather Floor Mats, Blue LED dome light, De-badged, BMW shift knob, 8K HIDs in headlights and fogs, Fog light relay MOD, 3" Coil-spring spacers, 1.5" rear blocks, 17" ProComp 7033s, 285/70R17 Nitto Terra Grapplers, Ebay 7" touch screen head unit, TEKstyle snap button tonneau cover
     
  9. Aug 28, 2011 at 10:31 AM
    #9
    Stubbs95tacoma

    Stubbs95tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 12, 2010
    Member:
    #47604
    Messages:
    3,281
    Gender:
    Male
    First Name:
    Blake
    Wichita
    Vehicle:
    07 SR5
    6 Inch Lift
    no knocks so far just was a hard start once and awhile
     
To Top