1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

water pump gone @45k

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by rockbug63, Feb 14, 2012.

  1. Feb 14, 2012 at 2:53 PM
    #1
    rockbug63

    rockbug63 [OP] Active Member

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Member:
    #12049
    Messages:
    37
    Gender:
    Male
    central coast CA
    Vehicle:
    '09 Dbl cab 4x4 SR5 tow pkg.
    Rear leaf and steering column chatter tsb blower mtr replaced(waste of time) 2nd blw. mtr.; new headlights from DRL melt issue new water pump9 leaking0around block) pwr steering rack leaks, right frt. wheel bearing bad.
    Just found a low coolant level and checked my normal parking spot, then under main pulley. Have been leaking fluid for at least a week. Dealer did replace under warranty. (Thanks Santa Maria Toyota!) said it was a 60k item. Still on a '09 that never sees extreme hot or cold it seems way too early. Anyone else had the same problem?
     
  2. Feb 14, 2012 at 4:16 PM
    #2
    VermonterLost

    VermonterLost Well-Known Member

    Joined:
    Aug 21, 2010
    Member:
    #42031
    Messages:
    174
    Gender:
    Male
    First Name:
    Devin
    Castleton, VT
    Vehicle:
    2014 F150
    Don't remember the exact mileage but mine went at about 40-45K. 2006 2.7L. I got the exact mileage on another thread on here somewhere. Covered under warranty too. Hope this one lasts longer.
     
  3. Feb 14, 2012 at 5:42 PM
    #3
    ecoterragaia

    ecoterragaia Well-Known Member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Member:
    #49786
    Messages:
    1,186
    Gender:
    Male
    Virginia
    Vehicle:
    '06 RC, 4X4, 5 speed
    Mine went at 22,000 miles and it was covered under warranty.
     
  4. Feb 14, 2012 at 5:46 PM
    #4
    2TRunner

    2TRunner Don't give up here just yet

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Member:
    #40980
    Messages:
    3,001
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Around To Many People
    Vehicle:
    1, 2, 3, 4, 5 Lugs
    Brute Force Bumpers: rear & custom front tube, Saw-A-Way Racerunner 2.5 Coilovers with Total Chaos UCAs. Icon AAL.
    2.7 WP repl'd under warranty as well. Around the same mileage as poster #2. Appeared to have a front seal leak. No gasket leak.

    Noticed pink crap on my P/S lines, grabbed a flashlight and followed the trail.
     
  5. Feb 14, 2012 at 5:49 PM
    #5
    05sctaco

    05sctaco Well-Known Member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Member:
    #1868
    Messages:
    905
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ken
    Santa Cruz
    Mine is going out and i have 87k, i have a new water pump in the mail.
     
To Top