1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Weird click when going 5-20mph

Discussion in 'Technical Chat' started by FLtaco, Dec 21, 2010.

  1. Dec 21, 2010 at 3:59 AM
    #1
    FLtaco

    FLtaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Member:
    #40249
    Messages:
    649
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Cocoa beach, fl
    Vehicle:
    05 prerunner dc
    Painted stock wheels, bfg km2s, 5100s front and rear, tc spindles, add a leaf, 3" block, debaged, flowmaster exhaust, 2nd air filter removed, wheel spacers and k&n air filter
    Have 05 dc prerunner and have a 3 inch lift and have had for over a year. Just yesterday I noticed a click that keeps happening when going 5-20mph. Please help tw searched last night but no threads helped
     
  2. Dec 21, 2010 at 4:00 AM
    #2
    brutalguyracing

    brutalguyracing BIG DADDY

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Member:
    #19000
    Messages:
    24,025
    Gender:
    Male
    F.U> GUYZ
    broken mods
    need more info.....
     
  3. Dec 21, 2010 at 8:17 AM
    #3
    PreRunnerSeth

    PreRunnerSeth Well-Known Member

    Joined:
    Aug 12, 2009
    Member:
    #21110
    Messages:
    4,183
    Gender:
    Male
    Apex, NC
    Vehicle:
    15 Black DC OR Prerunner
    Check your tires for rocks stuck in the tread. Usually the problem. At higher speeds the sound is at a higher frequency and the road noise drowns it out.
     
  4. Dec 21, 2010 at 8:59 AM
    #4
    EnolaGaia

    EnolaGaia Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Member:
    #9
    Messages:
    1,136
    Gender:
    Male
    Midwest USA
    Vehicle:
    '01 & '04 S-Runners
    01 SR: Double Cab conversion, S/C, lowered.
    If the clicking varies with speed, I'd check for rocks (etc.) stuck in the tires for starters.
     
  5. Dec 21, 2010 at 12:37 PM
    #5
    FLtaco

    FLtaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Member:
    #40249
    Messages:
    649
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Cocoa beach, fl
    Vehicle:
    05 prerunner dc
    Painted stock wheels, bfg km2s, 5100s front and rear, tc spindles, add a leaf, 3" block, debaged, flowmaster exhaust, 2nd air filter removed, wheel spacers and k&n air filter
    It stops after 20 mph and I've noticed it's at worst when I make a turn then correct the wheel it happens the most sometimes mid turn. And sometimes going over bumps.
     
  6. Dec 21, 2010 at 1:03 PM
    #6
    FLtaco

    FLtaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Member:
    #40249
    Messages:
    649
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Cocoa beach, fl
    Vehicle:
    05 prerunner dc
    Painted stock wheels, bfg km2s, 5100s front and rear, tc spindles, add a leaf, 3" block, debaged, flowmaster exhaust, 2nd air filter removed, wheel spacers and k&n air filter
    Its hard to distinguish if it's coming from front or back. Maybe everything just needs a good greasing?
     
  7. Dec 21, 2010 at 5:39 PM
    #7
    FLtaco

    FLtaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Member:
    #40249
    Messages:
    649
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Cocoa beach, fl
    Vehicle:
    05 prerunner dc
    Painted stock wheels, bfg km2s, 5100s front and rear, tc spindles, add a leaf, 3" block, debaged, flowmaster exhaust, 2nd air filter removed, wheel spacers and k&n air filter
    Bump!
    I greased my one zerk on my replaced universal joint and noise continues. Could it be a wheel bearing or something with suspension maybe ?
     
To Top