1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Weird problem...dash beep sound

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by TACOsupremacy, Apr 9, 2012.

  1. Apr 9, 2012 at 1:35 AM
    #1
    TACOsupremacy

    TACOsupremacy [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Member:
    #63478
    Messages:
    187
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gaven
    Aiea_Hawaii
    Vehicle:
    05taco
    Never satisfied
    Okay..so here is the issue..Im driving home, everything is fine. im bout to turn left so i signal left with my blinker and the dash beep makes noise as if my key was in the ignition with doors open :confused: wth!! so i ignored it. same thing taking another left?? so i stop at home, leave the engine running, turn on my signal right and no sound. Signal left and dash beep going again. Hopped out and its not my bulbs, front and tail is working. Its only when my left turn signal is on. Asked a few of my friends and none of them herd of this in their life. So if anybody can help me or know whats up, post up. I will really appreciate it. Feel free to ask me questions too. THANKS!!!
     
  2. Apr 9, 2012 at 1:39 AM
    #2
    the.sight.picture

    the.sight.picture Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2012
    Member:
    #71180
    Messages:
    3,288
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    PWC, VA
    Vehicle:
    2016 MGM TRD OR 4X4 DCSB
    Tint

    must be gnomes man.....beeping gnomes
     
  3. Apr 9, 2012 at 2:50 AM
    #3
    hogeyphenogey

    hogeyphenogey Rotted frame = New Truck!

    Joined:
    Jan 18, 2008
    Member:
    #4318
    Messages:
    1,120
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dave
    Chicopee, MA
    Vehicle:
    2015 TRD Off Road Crew Cab
    new truck... No mods yet!
    Sounds like an issue with the multifunction switch? Possibly a short.
     
  4. Apr 9, 2012 at 12:22 PM
    #4
    TACOsupremacy

    TACOsupremacy [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Member:
    #63478
    Messages:
    187
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gaven
    Aiea_Hawaii
    Vehicle:
    05taco
    Never satisfied
    I have no idea, its only when im signaling left
     
  5. Apr 9, 2012 at 12:22 PM
    #5
    TACOsupremacy

    TACOsupremacy [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Member:
    #63478
    Messages:
    187
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gaven
    Aiea_Hawaii
    Vehicle:
    05taco
    Never satisfied
    Anyone else got ideas or may know??
     
  6. Apr 9, 2012 at 10:56 PM
    #6
    TACOsupremacy

    TACOsupremacy [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Member:
    #63478
    Messages:
    187
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gaven
    Aiea_Hawaii
    Vehicle:
    05taco
    Never satisfied
    Okay now it beeps once everytime i push on the brakes..
    Anybody know anything of this? I already tried the search bar and no solutions
     
  7. Apr 10, 2012 at 12:01 AM
    #7
    Blueberry

    Blueberry Well-Known Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Member:
    #58163
    Messages:
    1,701
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Newton, KS
    Vehicle:
    T/X Pro named Blueberry by my daughter
    Custom Roofrack, Satoshi, Ammo-can in bed, Hi-lift, 2 HID Hella 700's, 4 Automatcentral 7" Offroad Lamps, 2 Hella Work/Bed Lamps, "Derp'd" Radio and Shifter Console, Anytime Fog-light mod, Anytime Rearview Camera mod, DTRL mod, Awesome TW sticker mod.
    When it beep does it do it the entire time your foot is on the brake? (Brake on 10 seconds, beep beep beep...) or (Brake on 10 seconds single Beep)? Same for the turn signal? Does it go beep beep beep every time the blinker blinks?
     
  8. Apr 10, 2012 at 12:36 AM
    #8
    TACOsupremacy

    TACOsupremacy [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Member:
    #63478
    Messages:
    187
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gaven
    Aiea_Hawaii
    Vehicle:
    05taco
    Never satisfied
    No, it beeps once when im on the brake..and as for the turn signal, it beeps like twice every 5seconds when the turn signal is on
     
  9. Apr 10, 2012 at 12:51 AM
    #9
    Blueberry

    Blueberry Well-Known Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Member:
    #58163
    Messages:
    1,701
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Newton, KS
    Vehicle:
    T/X Pro named Blueberry by my daughter
    Custom Roofrack, Satoshi, Ammo-can in bed, Hi-lift, 2 HID Hella 700's, 4 Automatcentral 7" Offroad Lamps, 2 Hella Work/Bed Lamps, "Derp'd" Radio and Shifter Console, Anytime Fog-light mod, Anytime Rearview Camera mod, DTRL mod, Awesome TW sticker mod.
    Hmm. This is pure speculation but it does sound like some sort of short. I'll do some hunting around on the net and see if I can find a more definitive answer for ya.
     
  10. Apr 10, 2012 at 1:04 AM
    #10
    TACOsupremacy

    TACOsupremacy [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Member:
    #63478
    Messages:
    187
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gaven
    Aiea_Hawaii
    Vehicle:
    05taco
    Never satisfied
    Thanks bro..ive been tryna look all day myself and couldnt find anything. If you find something i would really appreciate it very much
     
  11. Apr 10, 2012 at 3:41 PM
    #11
    TACOsupremacy

    TACOsupremacy [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Member:
    #63478
    Messages:
    187
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gaven
    Aiea_Hawaii
    Vehicle:
    05taco
    Never satisfied
    Help now..i dont know what to do anymore but pull the beep chime out already
     
  12. Apr 10, 2012 at 5:21 PM
    #12
    Blueberry

    Blueberry Well-Known Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Member:
    #58163
    Messages:
    1,701
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Newton, KS
    Vehicle:
    T/X Pro named Blueberry by my daughter
    Custom Roofrack, Satoshi, Ammo-can in bed, Hi-lift, 2 HID Hella 700's, 4 Automatcentral 7" Offroad Lamps, 2 Hella Work/Bed Lamps, "Derp'd" Radio and Shifter Console, Anytime Fog-light mod, Anytime Rearview Camera mod, DTRL mod, Awesome TW sticker mod.
    Man I scoured the internet last night and today and couldn't find anyone with this problem. The only thing I'd say to do would be to take it to a dealer and see if they'll just look at it for free or a small charge. I wouldn't pull the buzzer, that might just mask a possible problem that could become worse over time leading to a more costly repair. Sorry I couldn't help much. :(
     
  13. Apr 10, 2012 at 5:38 PM
    #13
    jivewalker

    jivewalker me gusta pechos firmes

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Member:
    #42903
    Messages:
    783
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jack MeHoff
    Chucktown
    Vehicle:
    2012 4RUNNER TE w/KDSS
    I would start with the turn signal on reminder circuit and look for a short, etc. I would also research the timer that tells the reminder when to chime, is it solid state or is it in the computer, etc. If solid state, i'd say it could be faulty...if in the computer, i'd suspect faulty relay, short, or computer issue.

    Disconnect battery for 15 minutes then re-connect and see if go's back to normal...just some suggestions..good luck
     
  14. Apr 10, 2012 at 10:24 PM
    #14
    TACOsupremacy

    TACOsupremacy [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Member:
    #63478
    Messages:
    187
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gaven
    Aiea_Hawaii
    Vehicle:
    05taco
    Never satisfied
    Thanks you guys..i tried everthing BUT disconnect the battery. Ill give it a try
     
  15. Apr 11, 2012 at 7:09 PM
    #15
    landphil

    landphil Wishin' I was Fishin'

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Member:
    #52290
    Messages:
    2,399
    Gender:
    Male
    BC, Canada
    Vehicle:
    RIP 2006 Tacoma DCSB
    Tundra 5.7 mod
    If you have trailer wiring, check there. Especially at the 7 wire socket. Shorting between the left signal/brake pin and the reverse light pin will make the "reverse" beep work when it shouldn't. I'm talking about the one normal beep that happens when you shift into reverse on the 6 spd.


    If no trailer wiring, check your tail light wiring harness for any sign of rubbing or damage, especially the left side.
     
  16. Apr 12, 2012 at 10:42 PM
    #16
    landphil

    landphil Wishin' I was Fishin'

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Member:
    #52290
    Messages:
    2,399
    Gender:
    Male
    BC, Canada
    Vehicle:
    RIP 2006 Tacoma DCSB
    Tundra 5.7 mod
    Any news or update?
     
  17. Apr 16, 2012 at 12:40 PM
    #17
    TACOsupremacy

    TACOsupremacy [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2011
    Member:
    #63478
    Messages:
    187
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gaven
    Aiea_Hawaii
    Vehicle:
    05taco
    Never satisfied
    Updates..popped out my whole das area, checked everything, moved some wiring around and found a dead roach between a bunch of wires :confused: took it out and no more beeps!!:D Oh man lol
     
  18. Apr 16, 2012 at 12:49 PM
    #18
    Blueberry

    Blueberry Well-Known Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Member:
    #58163
    Messages:
    1,701
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Newton, KS
    Vehicle:
    T/X Pro named Blueberry by my daughter
    Custom Roofrack, Satoshi, Ammo-can in bed, Hi-lift, 2 HID Hella 700's, 4 Automatcentral 7" Offroad Lamps, 2 Hella Work/Bed Lamps, "Derp'd" Radio and Shifter Console, Anytime Fog-light mod, Anytime Rearview Camera mod, DTRL mod, Awesome TW sticker mod.
    LOL are you shitin' me?
     
  19. Sep 17, 2014 at 1:11 PM
    #19
    FishaRnekEd

    FishaRnekEd Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Member:
    #118381
    Messages:
    397
    Gender:
    Male
    New Orleans, LA
    Vehicle:
    none
    Glad I foud this! Im having the same problem, but I think it may be from the shoddy stereo install job (previous owner)

    anyone have a write up on how to take the dash apart?


    Im getting the same Dash Beep and think i may have a "roach" as well...
     
To Top