1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Weird sound when I'm accelerating... any ideas??

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by JManders, Oct 7, 2010.

  1. Oct 7, 2010 at 11:39 PM
    #1
    JManders

    JManders [OP] Assistant to the Regional Manager

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Member:
    #33690
    Messages:
    142
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jon
    Fort Collins, CO
    Vehicle:
    2k Black SR5 TRD romper
    Warn driving lights, Aries brush guard, tow package, removed mudflaps, Uniden CB radio, Firestik antenna, PA horn, deck plate mod, K&N air filter, blacked-out badges, Hella SuperTone horns, 20% tint all around, fog light mod
    Hey

    I've been getting this weird sound that occasionally comes from my engine when I'm accelerating. The best I can describe it is like someone is shaking a tin of bb's in there somewhere. I'm not sure where to start on what it could be but it only happens when I'm hitting the accelerator. Any helps on what could be making this would be appreciated. Thanks guys!
     
  2. Oct 8, 2010 at 12:34 AM
    #2
    4WD

    4WD cRaZy oLdmAn

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Member:
    #19185
    Messages:
    23,950
    Gender:
    Male
    First Name:
    Doug
    Lakeside, Ca / Gardnerville, Nevada
    Vehicle:
    No Truck..well, maybe
    Grey wire MOD, deck plate, diff breather MOD, 2nd gen. OME 883# on Tundra 5100's, OMD custom 3" leafsprings, rear shock relocation, Ivan Stewart TRD rims w/285/75/16's, '02 bumper MOD, Famous Fabrications sliders , LED interior/exterior lights, bed bar, Custom tube bumper, Old school KC day lighters,Red Ring 8" HID flood, Kenwood vhf 2M.. umm some other shit I'm forgetting right now

    Sounds like a loose heat shield or maybe skid plate loose
     
  3. Oct 8, 2010 at 5:07 AM
    #3
    felotacoma

    felotacoma Active Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Member:
    #37025
    Messages:
    35
    Gender:
    Male
    First Name:
    felipe
    miami
    Vehicle:
    99 PreRunner SR5
    could be a leak on the exhaust?? or headers??
     
  4. Oct 8, 2010 at 6:47 AM
    #4
    stucksucksnayota

    stucksucksnayota Well-Known Member

    Joined:
    Sep 29, 2007
    Member:
    #2863
    Messages:
    623
    Gender:
    Male
    First Name:
    Barry
    Fort Smith, Arkansas
    Vehicle:
    14 Taco 4x4 TRD Sport DCSB
    OEM roof rack, Shorty antenna (eBay), soft tonneau cover, K&N drop in air filter, bed mat, interior LED lights, 5100's, MT tires to come soon!!!
    Maybe theres a cat under your hood shaking a can full of rocks! Haha

    Actually I would just check anything that you think would be moving when you are accelerating. Or anything that would be vibrating when you are accelerating. Exhaust, intake, skid plates, etc
    Sounds to me like something is just loose.
     
  5. Oct 8, 2010 at 7:01 AM
    #5
    cinch

    cinch Member Extraordinaire

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Member:
    #34254
    Messages:
    264
    Gender:
    Male
    First Name:
    Al
    Boulder Creek Ca
    Vehicle:
    2010 Prerunner double cab
    kinda sounds like pre-ignition or detonation (pinging) on an older engine (pre- computer).I'd have it checked out , could be bad for your engine.
     
  6. Oct 11, 2010 at 8:02 PM
    #6
    Lightside

    Lightside Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Member:
    #44535
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    2010 Tacoma
    Maybe you should just get a new vehicle... possibly an STi ;)
     
To Top