1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

WENCH HELP

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by bigdaddytaco, May 8, 2011.

  1. May 8, 2011 at 5:02 PM
    #1
    bigdaddytaco

    bigdaddytaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Member:
    #50644
    Messages:
    233
    Gender:
    Male
    First Name:
    jared
    sylva nc
    Vehicle:
    2000 tacoma
    ARB bumper 3 inch oldman emu lift piaa fog lights
    just tryed to run the wench and nothing happend .what is the matter ??
     
  2. May 8, 2011 at 5:03 PM
    #2
    CopDoctor

    CopDoctor Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Member:
    #30474
    Messages:
    1,864
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 335i
    BMS Intake, JB4 chip, Plastidip everywhere
    slap her. she needs to learn her place.
     
  3. May 8, 2011 at 5:04 PM
    #3
    malander

    malander That's some tight butthole

    Joined:
    May 6, 2010
    Member:
    #36656
    Messages:
    2,424
    Gender:
    Male
    First Name:
    max
    Missouri
    Vehicle:
    01 limited trd 4x4
    deck plate mod,jba cat back,bilstein 5100's,ome 883 springs, Allpro expos, allpro U-bolt flip kit, 10" Bilstien 5150 shocks, custom lower shock mounts
    Did you use a leash?
     
  4. May 8, 2011 at 5:04 PM
    #4
    6spdtaco

    6spdtaco Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Member:
    #32654
    Messages:
    595
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nate
    East Wallingford, VT
    Vehicle:
    Taco
    Tom Woods driveshaft. TRD short throw shift kit. TRD exhaust. AFE Stage II intake. CBI Bumpers front and rear. Warn 8000i winch/ synthetic line. OME 3" lift w/ dakar springs and 886 coils. ATO Front skid. ARE MX cap. Trail Team FJ wheels. Cooper Discoverer ST 265/75-16 C tires. Diff breather relocation mod.
    maybe the treadmill is unplugged?
     
  5. May 8, 2011 at 5:04 PM
    #5
    G scott04

    G scott04 ...

    Joined:
    Jan 17, 2011
    Member:
    #49443
    Messages:
    4,885
    Gender:
    Male
    First Name:
    Garrett
    Mesa
    Vehicle:
    04 PreRunner
    :rofl:
     
  6. May 8, 2011 at 5:05 PM
    #6
    bigdaddytaco

    bigdaddytaco [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Member:
    #50644
    Messages:
    233
    Gender:
    Male
    First Name:
    jared
    sylva nc
    Vehicle:
    2000 tacoma
    ARB bumper 3 inch oldman emu lift piaa fog lights
    i dont think any thing is un plugesd
     
  7. May 8, 2011 at 5:06 PM
    #7
    Jester243

    Jester243 mod status????

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Member:
    #7552
    Messages:
    10,004
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dan
    Spokane, WA
    Vehicle:
    2016 Trail Premium 4Runner w/ KDSS
    Wench;

    [​IMG]

    Winch:

    [​IMG]
     
  8. May 8, 2011 at 5:07 PM
    #8
    CopDoctor

    CopDoctor Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Member:
    #30474
    Messages:
    1,864
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 335i
    BMS Intake, JB4 chip, Plastidip everywhere
    lmao! ..this guy!
     
  9. May 8, 2011 at 5:08 PM
    #9
    Jester243

    Jester243 mod status????

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Member:
    #7552
    Messages:
    10,004
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dan
    Spokane, WA
    Vehicle:
    2016 Trail Premium 4Runner w/ KDSS

    :rofl:
     
  10. May 8, 2011 at 5:20 PM
    #10
    A7XTaco

    A7XTaco Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Member:
    #43543
    Messages:
    1,069
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bryan
    Austin, TX
    Vehicle:
    You don't want to know...
    My wench won't stay in the passenger seat. Any ideas what might be wrong?
     
  11. May 8, 2011 at 5:29 PM
    #11
    malander

    malander That's some tight butthole

    Joined:
    May 6, 2010
    Member:
    #36656
    Messages:
    2,424
    Gender:
    Male
    First Name:
    max
    Missouri
    Vehicle:
    01 limited trd 4x4
    deck plate mod,jba cat back,bilstein 5100's,ome 883 springs, Allpro expos, allpro U-bolt flip kit, 10" Bilstien 5150 shocks, custom lower shock mounts
    Put it on your lap in the drivers seat
     
  12. May 8, 2011 at 6:15 PM
    #12
    STLharry

    STLharry Lube: It's the key to penetration.

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Member:
    #9899
    Messages:
    1,911
    Gender:
    Male
    First Name:
    Harry
    VT
    Vehicle:
    Yeti Rescue Package with 240k miles
    '95-'97 camouflaged, ARB bull bar, RAT Products skid plate kit, sliders, Green Mountain Customs rear tube bumper and overland bed rack, King coilovers with Icon neoprene covers, defenestrated sway bar, OME Rear Suspension: CS046R leafs + AAL/5125 shocks/NWOR greasable hardware/U-bolt flip kit; S13WL Tundra calipers/pads/rotors, IPF H4 lenses and bulbs, IPF 968 DCG 100W lights, clapped out CB radio, Aussie-spec FJ60 inclinometer, ARB CKMA12 compressor, Superwinch S9000 with 12V Guy clock switch, 4' Hi-Lift, deckplate mod/grey wire mod/dif breather extensions, Duratrac tires, Sockmonkey bedside decals, boat cupholder, Dakine bike pad
    Oh, it's these kind of threads that help me remember why I spend time on here...
     
  13. May 8, 2011 at 6:24 PM
    #13
    paintdiddy

    paintdiddy Machine gun shits

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Member:
    #9924
    Messages:
    10,307
    Gender:
    Male
    First Name:
    shithead
    nj and not from "the jersey shore"
    Vehicle:
    silver bullet
    my wench talks way too much.grrrrrrrrrrrrr
     
  14. May 8, 2011 at 6:32 PM
    #14
    achirdo

    achirdo I Weld!

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Member:
    #34819
    Messages:
    10,266
    Gender:
    Male
    First Name:
    Adam
    North DFW
    Vehicle:
    06 dodge ram 3500 5.9 cummins
    Stop feeding her twinkies. end of story
     
  15. May 8, 2011 at 7:01 PM
    #15
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,192
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    OP, Re check all connections.
     
  16. May 8, 2011 at 7:07 PM
    #16
    A7XTaco

    A7XTaco Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Member:
    #43543
    Messages:
    1,069
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bryan
    Austin, TX
    Vehicle:
    You don't want to know...

    Thanks guys, I'm glad someone started a thread on this! I think I see what the problem is :rolleyes:

    See I thought if I just kept throwing money at the problem, the wench would stay around. What I discovered was, the more money I threw, the long the wench wouldn't be in the passenger seat :eek:

    One more question, what is the largest size tire I can run with a 3 inch lift (sorry to get off topic). :D
     
  17. May 8, 2011 at 7:19 PM
    #17
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,192
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Alright...Funs been had, now lets try to help the OP fix his issue.
     
  18. May 8, 2011 at 7:22 PM
    #18
    achirdo

    achirdo I Weld!

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Member:
    #34819
    Messages:
    10,266
    Gender:
    Male
    First Name:
    Adam
    North DFW
    Vehicle:
    06 dodge ram 3500 5.9 cummins
    X2 on the check connections. Then my next guess would be the capasitor on the motor (if it has one, I saw that b/c when pool pump motors dont work thats a common issue)
     
  19. May 8, 2011 at 7:23 PM
    #19
    KodiakToyTRD

    KodiakToyTRD Well-Known Member

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Member:
    #39186
    Messages:
    15,669
    Gender:
    Male
    CO
    Vehicle:
    2013 Scion FR-S Whiteout
    How long have you had it? Any more info on winch would be good for helping solve this issue. When was the last time you had it running?
     
  20. May 8, 2011 at 8:17 PM
    #20
    907taco

    907taco Alaskan Assassin

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Member:
    #34091
    Messages:
    1,358
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bobby
    Alaska
    Vehicle:
    2010 BlackSandPearl 4x4
    ultimate lift kit ( toytec ) ome dakar leaf pack , w/ extended length billies, LR uca's, Pro comp 7089s, KM2's 285 70 17, neoprene seat covers, weather techs, CBI sliders w/kickout, URD ss, cab mount chop, VHT night shade tint>tails,3rd B-light. Debadged. Grillecraft grille, rear diff breather mod. CBI Moab front bumper, warn M8000 winch, HID kragens 7", Hella's micro fogs. retrofit headlights HIDS, LED solutions maps/license! 886 back up light mod,
    for what its worth i am about to install a "WINCH" in a few weeks along with my new bumper. x3 on checking connections. i would meter the power for starters and check the ground connections also.
     
To Top