1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Wet floorboards??

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by swervin22, Nov 18, 2009.

  1. Nov 18, 2009 at 7:45 PM
    #1
    swervin22

    swervin22 [OP] "Obviously, You're not a Golfer..."

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Member:
    #7838
    Messages:
    355
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jonas
    Chesapeake
    Vehicle:
    2010 DCLB Sport Barc. Red
    Camburg Spindles, 3in All-Pro Leaf pack, 5100's, Kenwood Stereo with super awesome Aux cable mod
    Ok, so I have been having issues with wet floors..... Not sure what the deal is? I initially thought that it was from the Noreaster that we just had, maybe some sideways rain? But anyways, I dried em all out with the shop vac, and lo and behold, the wetness is back today..... so i got to work tonight and noticed a puddle under the passenger side, like where the AC condenser drains.... but, I got wet floorboards. Anyone else had this issue? any help would be greatly appreciated. thanks!!
     
  2. Nov 18, 2009 at 7:46 PM
    #2
    J_DORSETT

    J_DORSETT Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Member:
    #25752
    Messages:
    9
    Gender:
    Male
    First Name:
    Justin
    League City, TX
    When heater core's leake they will leak into the floor board, they are behind the dash. That is if its antifreeze and not just water
     
  3. Nov 18, 2009 at 7:48 PM
    #3
    LBtaco

    LBtaco Thread killer

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Member:
    #12893
    Messages:
    1,242
    Gender:
    Male
    Long Beach , CA
    Vehicle:
    15 Nissan Leaf
    Jetsons mod
    had it 1 time last year, but im in soCal , not much weather here and nothing since luckily my floormats can hold a 32oz. lol

    I hear it can be the antenna mount hole or the seams on the inner fender(you have to remove the fender to see it.)
    there was a TSB for it, maybe check the list
     
  4. Nov 18, 2009 at 7:53 PM
    #4
    Tacoma831

    Tacoma831 Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Member:
    #26098
    Messages:
    943
    Gender:
    Male
    Santa Cruz, CA
    Vehicle:
    08 Tacoma Sport 4x4
    OME 886 Coils, OME Shocks, OME Dakars, Snug Top, De-Badged, ARB Bullbar, XRC8 Winch
    I kept noticing my drivers side floorboard being wet whenever i removed the floor mats to vacuum. I realized that my stock Toyota rubber mats had a small hole worn through and was allowing water under the mat.
     
  5. Nov 18, 2009 at 7:58 PM
    #5
    swervin22

    swervin22 [OP] "Obviously, You're not a Golfer..."

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Member:
    #7838
    Messages:
    355
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jonas
    Chesapeake
    Vehicle:
    2010 DCLB Sport Barc. Red
    Camburg Spindles, 3in All-Pro Leaf pack, 5100's, Kenwood Stereo with super awesome Aux cable mod
    good theories, but it first started on the passenger side, then both sides, and now just the passenger side. so that rules out the antenna and the heater core...... prolly just gonna take it in anyways, but i wanted to see if anyone else had the same issues, cuz now my truck smells like a dirty, wet dog!!
     
  6. Nov 18, 2009 at 8:07 PM
    #6
    Tsenekos

    Tsenekos Well-Known Member

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Member:
    #21319
    Messages:
    1,046
    Gender:
    Male
    First Name:
    Greg
    Edmonton, CANADA
    Vehicle:
    2005 DC 4WD trd offroad
    Toytec 3" lift w coils,1.5 AAL,5100's all around,diff drop kit, axel shims,N-Fab nerf bars,bestop supertop,fog mod, weathertech mats
    x2 on taking it in, you have a '08 so it still under some warranty
     
  7. Nov 19, 2009 at 1:45 AM
    #7
    JMT1

    JMT1 New Member

    Joined:
    Mar 27, 2007
    Member:
    #1164
    Messages:
    2
    I don't remember the TSB, but i had this issue on my 2005. Found out later it was "water cowl leak".

    Just searched, TSB BO004-05 FRONT COWL WATER LEAK REPAIR PROCEDURE. Hope it helps, I only heard about this on 05's though.

    Good luck.
     
  8. Nov 19, 2009 at 11:56 AM
    #8
    LBtaco

    LBtaco Thread killer

    Joined:
    Jan 23, 2009
    Member:
    #12893
    Messages:
    1,242
    Gender:
    Male
    Long Beach , CA
    Vehicle:
    15 Nissan Leaf
    Jetsons mod
    thats what I think mine was, I took it all apart and replaced a few missing clips, did the soapy water test on the top seals , no bubbles..said fuggit about the bottoms and no leaks in a year. it doesn't rain enuff here to worry.
     
  9. Nov 30, 2009 at 5:41 AM
    #9
    ICSnipe

    ICSnipe Member

    Joined:
    Aug 12, 2009
    Member:
    #21099
    Messages:
    12
    Gender:
    Male
    NC
    Vehicle:
    05 Sport TRD 4X4
    Hi. Is there a place to get a copy of the TSB? Have the same problem and really want to fix it. Thanks
     
To Top