1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Whining at COLD Morning Start ????

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Mr.Tacoma, Jan 14, 2011.

  1. Jan 14, 2011 at 9:09 AM
    #1
    Mr.Tacoma

    Mr.Tacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Member:
    #45225
    Messages:
    159
    Gender:
    Male
    toronto
    Vehicle:
    DoubleCab4x4
    TRD Exhaust, Side step bar & ARE cap
    I hear some whining sound briefly for about 5 secs and goes away..and happens only during the first start in the cold mornings...Oil has been changed just about 200km ago..but sound has been there even before. Is it just normal....???:confused:
     
  2. Jan 14, 2011 at 9:41 AM
    #2
    08TRDOFFROAD

    08TRDOFFROAD Well-Known Member

    Joined:
    Nov 4, 2008
    Member:
    #10482
    Messages:
    2,089
    Gender:
    Male
    First Name:
    Daniel
    Utah
    Vehicle:
    08' TRD Offroad DCSB 4x4
    Bilstein 5100's w/front's set at 1.75", TRD exhaust, Colormatched grill, Illuminated 4wd selector switch, BAMF Bolt on Sliders w/kickout.
    It is the power steering pump. It's normal. My truck does it, my wife's Camry does it, the rental car we had did it.
     

Products Discussed in

To Top