1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Whistling/Squeaking in far right panel vent?

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by memario1214, Nov 12, 2009.

  1. Nov 12, 2009 at 8:10 AM
    #1
    memario1214

    memario1214 [OP] Vivid Illumination Vendor

    Joined:
    Oct 1, 2009
    Member:
    #23628
    Messages:
    13,773
    Gender:
    Male
    First Name:
    Colton
    Gillette, WY
    Vehicle:
    05 Dub Cab TRD Sport 4x4
    Yeah, I gots boost
    I have recently started hearing a squeaking in my far right vent whenever the fan is on at all. And no matter the position of the flow, that vent is always running because it is one of the defroster vents... Has anyone else had this problem and/or does someone know how to get to it and fix it? Any help on resolving this is greatly appreciated.
     
  2. Nov 12, 2009 at 8:24 AM
    #2
    NicksRig

    NicksRig Well-Known Member

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Member:
    #9966
    Messages:
    713
    Gender:
    Male
    Kenora, Ontario
    Vehicle:
    07 Tacoma DC TRD Sport
    Blacked out Skid plate, block heater, bug deflector, blacked out headlights, tinted fronts, OME 3" lift, Toytec AAL, Revenge-Fab Sliders, K&N Air Filter
    I had the same problem. Its the fan motor, mine was replaced under warrenty. But you have an 05 so I guessing yours is up.
     
  3. Nov 12, 2009 at 8:30 AM
    #3
    Outlaw

    Outlaw Well-Known Member

    Joined:
    Nov 5, 2008
    Member:
    #10513
    Messages:
    712
    Gender:
    Male
    Iowa City, Iowa
    Vehicle:
    '10 TRD SPORT Acc.Cab Mag Grey 4x4 Auto
    Weathertech floor liners, stone and bug deflector, Putco Element In Channel Window Visors, Viper remote starter, Harley lighted hitch cover, Herculeze front mudflap, Metal Miller Harley Grill Emblem, SockMonkey design Bedside Decals and 3rd Brake light TRD decal, K&N Air Filter, Goodyear Duratrac 265/70/17 C load, Valor Exhaust tip, De-badged tailgate, Advantage Tonneau Cover, Tacoma bedmat, Bicycle Mount Rail mounts, Custom Ipod holder. Stock Suspension :( (winter wheels: 2014 16" stock steel wheels plastidipped black with general arctics 265/75/16)
  4. Nov 12, 2009 at 9:21 AM
    #4
    NWtacoma

    NWtacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Member:
    #18142
    Messages:
    1,685
    Gender:
    Male
    Kent,WA
    Vehicle:
    2011 TRD Sport 4x4
    265/70/17 bfg AT
    mine sounds like crickets chirping in the night
     
  5. Nov 12, 2009 at 1:24 PM
    #5
    HondaGM

    HondaGM Roll Tide

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Member:
    #25056
    Messages:
    5,769
    Gender:
    Male
    First Name:
    James
    South-Pole
    Vehicle:
    09 DC 4x4 Blown Honda VTEC V8
    trd exhaust,step bars,vent visors,bed lights,tailgate mod
    whoo,i thought mine was from all those m&m's my boy dropped in there!
     
  6. Nov 12, 2009 at 1:38 PM
    #6
    Capita

    Capita Well-Known Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Member:
    #18096
    Messages:
    2,673
    Gender:
    Male
    Corner Brook, Newfoundland, Canada
    Vehicle:
    09 TRD Sport Double Cab
    I'm have this exact same problem. Mine sounds like crickets too but only on the first two settings for the heater.
     
  7. Nov 12, 2009 at 2:05 PM
    #7
    dorkman

    dorkman Well-Known Member

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Member:
    #19474
    Messages:
    49
    Gender:
    Male
    Same here, getting my blower motor replaced under warranty by the dealer.
     
  8. Nov 13, 2009 at 12:45 PM
    #8
    memario1214

    memario1214 [OP] Vivid Illumination Vendor

    Joined:
    Oct 1, 2009
    Member:
    #23628
    Messages:
    13,773
    Gender:
    Male
    First Name:
    Colton
    Gillette, WY
    Vehicle:
    05 Dub Cab TRD Sport 4x4
    Yeah, I gots boost
    Exact same problem as me...:confused: I wonder... I'm gonna rip apart my taco this weekend and I will tell you guys what I come up with
     
  9. Nov 24, 2009 at 4:01 PM
    #9
    VissionMx

    VissionMx Socialist States of America

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Member:
    #20920
    Messages:
    116
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chase
    Canyon Lake, CA
    Vehicle:
    06 PreRunner Sport Dbl Cab
    DTRL,Blinker DTRL, fogs anytiime, relocated and blacked badges, Decepticon emblem(by MetalMiller)
    same problem here too, mine makes the quiet ticking noise with the heater or the a/c. if i blast the air for a couple seconds it goes away, but starts up again a few minutes later. has anybody fixed this yet???
     
To Top