1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Wind Noise????

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by ExFordFan, Jul 6, 2010.

  1. Jul 6, 2010 at 6:15 AM
    #1
    ExFordFan

    ExFordFan [OP] Semper Fi

    Joined:
    May 12, 2010
    Member:
    #36994
    Messages:
    25
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Wauwatosa, WI.
    Vehicle:
    Stock
    I took my first road trip with the tacoma this past week. No issues until I was on my way home when I developed an intermitant noise in the front end. The best way to describe it was it sounded like some one was playing a kazoo on my front end. It was more noise than vibration. Road conditions were sunny, dry pavement and a fairly strong head wind coming accross the front end at about a 45 degree angle. Vehicle load was 2 adalts, 2 kids and 2 dogs. In the bed was 2 suit cases and a cooler. Vehicle speed was between 75 and 85 mph. Below 75 it went away. It also seemed to appear when the truck hit a bump in the road. Anything below 75 mph the noise never happened. At one of the rest stop we were at I removed the front licnse plate as I thought it could be this but the intermitant noise still persisted. 65 mph is not an option on the NY thruway or the Ohio turn pike. Way too boring.
     
  2. Jul 6, 2010 at 6:17 AM
    #2
    gouge44

    gouge44 $DO WORK$

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Member:
    #13104
    Messages:
    609
    Gender:
    Male
    First Name:
    Matt
    FloRiDa
    Vehicle:
    08 prerunner TRDsport DoubleCab
    Tinted windows, toytec ultimate 3inch lift- front c/o rear aal, 18" black rockstar rims, 275/70/18 toyo opencountry mt's, BLUE dome light, 6000k H4 HID bixenon, kenwood kvt-514 headunit,black badges, satoshi grill :] sold it and now have a wrangler....
    its the seal on ur windshield. mine does the same thing. if u push right above your mirror while your driving at that speed it will stop the humming. super anoying
     
  3. Jul 6, 2010 at 6:23 AM
    #3
    ExFordFan

    ExFordFan [OP] Semper Fi

    Joined:
    May 12, 2010
    Member:
    #36994
    Messages:
    25
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Wauwatosa, WI.
    Vehicle:
    Stock
    Super anoying is an understatement. Does anyone have a repair for this?
     
  4. Jul 6, 2010 at 6:58 AM
    #4
    05Moose

    05Moose Middle-Aged Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Member:
    #29613
    Messages:
    2,535
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jim
    In the snow (NorCal)
    Vehicle:
    '05 4x4 DC LB SR5 #8 (LSD, Tow Pkg)
    '05 4x4 DC LB SR5 (LSD & Tow Pkg), Timbrens, AAL, 5100s (.85), Owned: 12/3/04 Mods: Fog, Map/Dome Light, Illuminated 4wd Switch, Washable Cabin Air Filter
    You can do it yourself or have a windshield repair facility replace the seal around your glass. TSB on this issue is attached.
     

    Attached Files:

  5. Jul 6, 2010 at 7:02 AM
    #5
    Lurkin

    Lurkin Well-Known Member

    Joined:
    May 21, 2009
    Member:
    #17497
    Messages:
    11,051
    First Name:
    Rod
    Pearland, TX
    Vehicle:
    09 PreRunner SR5 DC
    My 09 does the same thing. I haven't taken it in to see how much grief they'll give me about applying an 07 tsb to my 09.
     
  6. Jul 26, 2010 at 9:33 AM
    #6
    Juggernaut

    Juggernaut Captain

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Member:
    #23111
    Messages:
    1,529
    Gender:
    Male
    Sacramento
    Vehicle:
    10 PreRunner AC Sport Rally 5 Spd
    Tail gate hose clamp, Front Windows 50% tint, fog lights, 894 backup light mod, LED license & interior.
    I got my window resealed, and it still makes the noise when there is a crosswind on the highway. Suggestions? Have the dealership re reseal it? *Frustrated*
     
  7. Jan 15, 2011 at 8:25 PM
    #7
    Pharmakon

    Pharmakon Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Member:
    #49060
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ronnie
    Central Florida
    Vehicle:
    2010 PreRunner SR5
    Had this same issue about a week ago. Strong crosswind, and the noise was rally loud whenever a gust blew by. but I have a 2010 taco... could it really be the same issue, I would think they would have fixed it by now if it was a recall in 07 for the 05 model year. maybe not though since the TSB describes my trucks issue exactly how it happens.

    I guess it's not too bad if it isn't something more serious though
     
  8. Jan 15, 2011 at 8:59 PM
    #8
    island808

    island808 Me l've got brains.

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Member:
    #44414
    Messages:
    1,892
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jedediah
    hawaii
    Vehicle:
    '10 6speed 4x4 access cab
    wow... I had no idea that type of thing would happen now-a-days.. but yea.. super annoying. I've driven cross country with duct tape on my trim.
     
  9. Jan 16, 2011 at 8:08 AM
    #9
    tllstaco

    tllstaco Member

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Member:
    #7458
    Messages:
    16
    Pearland, TX
    Vehicle:
    2002 Double Cab 4x4
    Allpro 3-inch lift, Stubbs welding sliders, AllPro Front and Rear bumpers, AllPro skidplates, 285-75R-16 BFG MTs.
    My 2010 has the same noise when there is a crosswind. Had to listen to it driving from San Antonio to Houston and it about drove me nuts. Working on getting my list together (I have a lot of problems: fan blower motor noise, wind coming in through the door seal, radio randomly shuts off, and this noise). Next Friday off I may try to take it to the dealer.
     
  10. Jan 16, 2011 at 8:20 AM
    #10
    MQQSE

    MQQSE Chief Pal Guy, GOB

    Joined:
    May 6, 2010
    Member:
    #36646
    Messages:
    32,955
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rob
    Palmer, AK
    Experienced it once in strong crosswind...didn't know about the TSB...might look into doing it myself if I experience it again.
     
  11. Jan 17, 2011 at 8:10 AM
    #11
    Lurkin

    Lurkin Well-Known Member

    Joined:
    May 21, 2009
    Member:
    #17497
    Messages:
    11,051
    First Name:
    Rod
    Pearland, TX
    Vehicle:
    09 PreRunner SR5 DC
    Let me know if you take it in and it gets some attention, and where you took it. I have the same problem, but just haven't taken it in yet.
     
  12. Jan 17, 2011 at 10:19 AM
    #12
    tquang

    tquang mytacoma

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Member:
    #28767
    Messages:
    72
    Gender:
    Male
    First Name:
    mytacoma
    San Dimas, S.Ca
    Vehicle:
    PreRunner SR5
    Look at the end of the seat belt, there is a white tag attach to seat belt, some how the air flow in to that area and that white tag keep hit the wall, I hope that is the the problem your guy have. remove the tag
     
  13. Jan 17, 2011 at 10:41 AM
    #13
    RLDTACO

    RLDTACO Well-Known Member

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Member:
    #41121
    Messages:
    11,983
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    Houston Tx.
    Vehicle:
    2010 DCLB PreRunner SR5
    Debadged,Tailgate theft mod,Extra D-rings,OEM bed mat,TRD exhaust, 5100 Billys@ 4 corners set@ 0 with Eibach springs, rear TSB springs.N-Fab tube Steps. TRD FJ SE wheels and Michelin LTX A/T 2's
    I had the same problem with my 2010. Kind of a howling sound from center of windshield area. Like everyone says, you hear it more when in a crosswind at 70+ mph. I made a copy of TSB and gave it to dealer. They worked on it and I haven't heard it since. I sure hope its fixed because it can be real annoying!:goingcrazy:
     
To Top