1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Windshield Wiper Motor Noise

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Rocketball, Apr 3, 2009.

  1. Apr 3, 2009 at 6:08 AM
    #1
    Rocketball

    Rocketball [OP] If The World Didn't Suck, We'd All Fall Off

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Member:
    #14869
    Messages:
    1,517
    Gender:
    Male
    First Name:
    Scott
    Westminster, MD
    Vehicle:
    08 Speedway Blue DC Sport 4x4
    Pioneer head unit, PAC steering wheel control modual, Hard wired Sirius radio, Hard wired radar detector, Hella Supertone horns, Blacked out badges, Smoked Tails, BHLM (color matched Speedway Blue), T-Rex Eyelids, Black Powder Coated Billet Grill, Color Matched Engine Cover, Lund in channel vent visors, FJ Cruiser wheels, Leer 100XQ shell, OEM bed mat, Piezo beeper for locking doors, Tinted front side windows, Black Westin bull bar, Aires tube steps, Mini Maglite Mod, D-Cell Maglite Mod, Weathertech Digifit Floor Mats
    I have an 08 Sport DC 4x4, and since buying it back in April of 08, I've noticed that the windshield wipe motor is just plain loud. I can hear the motor running when the wipers are on. No grinding or thumping, just the sound of the motor doin what it's supposed to do. I can hear it with the radio at a normal volume level too. I've never owned any vehicle that I could hear the motor run.

    Has anyone else experienced this?

    My warranty runs out in 9,000 miles, so if it's an issue I need to get it taken care of asap.
     
  2. Apr 3, 2009 at 6:15 AM
    #2
    pepple4

    pepple4 Member

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Member:
    #14791
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Yeah, same thing with my 09. It's loud but not worried about it though.
     
  3. Apr 3, 2009 at 7:39 AM
    #3
    oldtacomaguy

    oldtacomaguy four forty four

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Member:
    #444
    Messages:
    10,031
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dave
    SE Conn.
    Vehicle:
    08 SR-5 4WD Impulse Red Pearl
    Alpine deck and amp, Polk speakers front and rear, Kenwood subwoofer, windows tinted to 20%, Sockmonkey decals, TSB, Eibach springs and Bilstein 5100's
    Mine are kind of loud too. I really don't notice it anymore, I've gotten used to it, but it bothered me at first. I'll keep an eye on this thread to see if anyone has had them looked at under warranty.
     
  4. Apr 3, 2009 at 7:44 AM
    #4
    neontrail

    neontrail ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈ ✈

    Joined:
    Apr 9, 2008
    Member:
    #5844
    Messages:
    10,128
    Gender:
    Male
    Idaho
    Vehicle:
    2004 NISSAN XTERRA XE/SE
    De-badged, Tint 20%, Blue 48 LED dome-light, .......
    My 08 is LOUD and pisses me off....dont know that I can do anything about it really
     
  5. Apr 3, 2009 at 7:46 AM
    #5
    06BLUEDBLSPORT

    06BLUEDBLSPORT Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Member:
    #6140
    Messages:
    4,070
    Gender:
    Male
    First Name:
    Colin
    Lubbock Texas
    Vehicle:
    12 Tundra DC SR5 4x4 5.7L
    True Dual Flowmaster 40 Series exhaust, Volant CAI, HIDs, Raptor series Side Steps, Weathertech Floorliners, OME 613 Shocks and Coils with Diff Drop, Rear Bilstein 5100 Shocks, ToyTec AAL, Fearless Fabrication Front Bumper
    Mine were loud but seem to quiet up when I put new blades on, I can't hear them over the radio cause my radio is blarring most of the time
     
  6. Apr 3, 2009 at 10:22 AM
    #6
    Okkine

    Okkine Well-Known Member

    Joined:
    Jun 26, 2008
    Member:
    #7590
    Messages:
    771
    Gender:
    Male
    Vancouver, BC
    Vehicle:
    2009 Magnetic Grey Access Cab - 2.7L I4 - 4x2
    I don't think I've ever owned a vehicle where I couldn't hear the wiper motor.
     
  7. Oct 18, 2009 at 12:13 PM
    #7
    coma09

    coma09 Senior Member. Hey, what's That supposed to mean?

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Member:
    #18751
    Messages:
    210
    Gender:
    Male
    BC Canada
    Vehicle:
    2013 taco access cab 4x4
    Putco led map light bulbs, bed mat, Xiang trifecta tonneau, blackout front emblem, paint tow hoop, led bed light strip, scan gauge II, debadge, buff paint, oem fog light kit, 1000w inverter, Viair 300P compressor, Contura V dash switches, chop last L bend from exhaust, remove charcoal air filter, extinguisher, mag light, Ss side steps, kayak rack, tailgate security, bed mat security
    Mine used to be quiet. 20,ooo km later it's LOUD starting up, then a few wipes later it goes quiet again. Quiet being a relative term. I can hear it if the radio's off, but don't hear it normally, when driving - radio on. However the noise it makes on startup is loud enough to be heard over the radio.
    Hope it's not headed to always loud.
     
  8. Oct 18, 2009 at 6:28 PM
    #8
    Asgard

    Asgard Well-Known Member

    Joined:
    Apr 19, 2008
    Member:
    #6078
    Messages:
    1,093
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Vehicle:
    06 PreRunner DC SR5 w/LSD
    Putting on new blades help to quiet things down a bit.
     
  9. Oct 19, 2009 at 12:17 PM
    #9
    DaveInVT

    DaveInVT Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Member:
    #9736
    Messages:
    6
    Vermont
    Vehicle:
    08 DC Black SR5 4X4
    I was at the dealer for another reason and had one of the service guys listen to mine. He told me I should make an appointment to have it fixed. I haven't done it yet but will before winter sets in. -DaveinVT
     
  10. Mar 12, 2011 at 11:43 AM
    #10
    Kingfrog

    Kingfrog Well-Known Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Member:
    #48894
    Messages:
    1,272
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    08 TRD Rugged Trail Edition
    Undercover,Pop n Lock, Hardwired GPS, Garage door opener , Scanguage II, wireless back up camera, X994 Basslink, ...Prefer stock and non invasive functional mods
    Old thread same issue.... Glad to see I am not the only one. I don;t worry about the noise as much as an early failure after warranty. I may have to buy one of those Cheap EWs Troy is selling if I see motor issues. My Window motor is load as well...Oh well its a Toyota truck....not a Lexus
     
  11. Mar 12, 2011 at 1:36 PM
    #11
    JTDTacoma

    JTDTacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Member:
    #4382
    Messages:
    282
    Vehicle:
    08 4X4 Double Cab TRD Sport
    Mine is loud as hell.
     
  12. Mar 12, 2011 at 1:38 PM
    #12
    epa4wd

    epa4wd Well-Known Member

    Joined:
    Mar 17, 2009
    Member:
    #14828
    Messages:
    2,139
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eduardo
    Vehicle:
    2015 TRD Sport
    Clazzio Seat Covers Extang Tri-Fold Soft Tonneau Cover TRD Skid Plate AMP Research Electric Steps 43% Llumar Security tint TRD Exhaust Fox 2.0 coilovers and rear shocks 16" TRD Fake Beadlocks Custom LED Cube mounts in foglight location TRD Pro Grill Wheelers progressive aal
    Mine are the blades not the motor, as someone else said after a few wipes later its gone, its mostly due to the crap that sticks in the blades and in the windshield, clean both and if possible claybar the windshield, that has worked for me.
     
  13. Mar 12, 2011 at 4:23 PM
    #13
    The Shape

    The Shape Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Member:
    #9746
    Messages:
    195
    Gender:
    Male
    Forrest City, AR
    Vehicle:
    '09 Access Cab A/T 4banger
    I can hear the motor in my '09 also
     
  14. Mar 12, 2011 at 6:05 PM
    #14
    skaterportland

    skaterportland Active Member

    Joined:
    Sep 1, 2010
    Member:
    #42596
    Messages:
    26
    Gender:
    Male
    Portland, OR
    Vehicle:
    2011 TRD OffRoad DC
    Spraypainted
    I had the motor replaced under warranty and it is so much more quiet. It drove me crazy before...
     
  15. Mar 12, 2011 at 6:08 PM
    #15
    gjbonner

    gjbonner Well-Known Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Member:
    #10420
    Messages:
    1,286
    Gender:
    Male
    First Name:
    Guy
    Northern Idaho
    Vehicle:
    07 Tacoma Off Road TRD
    Rhino Lined exterior,Fab Tech 6", 1.25" SpiderTrax spacers, Wheels painted Rustoleum Hammered Black, All Pro front plate bumper, Warn 9.5 ti winch, BHLM, Cig lighter constant on, Door beep toggle switch, Locker mod, Lock/unlock beeper Mod, Rear tailights smoked, 750w inverter with the outlets and on/off switch wired to rear of the console, Blacked out badges, blacked out rear bumper.
    mine is loud too. it always sounded like it was working TOO hard. oh well good to know it isnt uncommon.
     
  16. Mar 13, 2011 at 7:39 AM
    #16
    Rocketball

    Rocketball [OP] If The World Didn't Suck, We'd All Fall Off

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Member:
    #14869
    Messages:
    1,517
    Gender:
    Male
    First Name:
    Scott
    Westminster, MD
    Vehicle:
    08 Speedway Blue DC Sport 4x4
    Pioneer head unit, PAC steering wheel control modual, Hard wired Sirius radio, Hard wired radar detector, Hella Supertone horns, Blacked out badges, Smoked Tails, BHLM (color matched Speedway Blue), T-Rex Eyelids, Black Powder Coated Billet Grill, Color Matched Engine Cover, Lund in channel vent visors, FJ Cruiser wheels, Leer 100XQ shell, OEM bed mat, Piezo beeper for locking doors, Tinted front side windows, Black Westin bull bar, Aires tube steps, Mini Maglite Mod, D-Cell Maglite Mod, Weathertech Digifit Floor Mats
    Once I replace the OEM wiper blades with some quality aftermarket ones, there wasn't as much noise from the motor. Guess the OEM blades had more friction and made the motor work harder than the aftermarket ones.
     
  17. Mar 13, 2011 at 9:03 AM
    #17
    gjbonner

    gjbonner Well-Known Member

    Joined:
    Nov 1, 2008
    Member:
    #10420
    Messages:
    1,286
    Gender:
    Male
    First Name:
    Guy
    Northern Idaho
    Vehicle:
    07 Tacoma Off Road TRD
    Rhino Lined exterior,Fab Tech 6", 1.25" SpiderTrax spacers, Wheels painted Rustoleum Hammered Black, All Pro front plate bumper, Warn 9.5 ti winch, BHLM, Cig lighter constant on, Door beep toggle switch, Locker mod, Lock/unlock beeper Mod, Rear tailights smoked, 750w inverter with the outlets and on/off switch wired to rear of the console, Blacked out badges, blacked out rear bumper.
    Just replaced mine yesterday but probably wont need them till tomorrow...i will see if this can fix mine.
     
  18. Jan 23, 2012 at 5:17 AM
    #18
    Frogdaddy

    Frogdaddy Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Member:
    #24365
    Messages:
    154
    Gender:
    Male
    Ga.
    Vehicle:
    2010 PreRunner SR5 DC
    Pioneer MVH-p8200 hu with XM receiver using TSS supplied shark fin cable, Mud Flap cut mod.
    Those that got motors replaced can you offer more insight on the symptoms/sound? Mine has just gone out of warranty. It's a 2010 with 36700+ miles and as the wipers are going I get an intermittent "grind" from motor area. Sounds worse from inside vehicle than out. I pulled up plastic window grill trim a tad and it sounds like it's coming from the motor itself. Perhaps a bearing going bad. Ideas on how to replace or narrow down cause? Thanks in advance.
     
  19. Jan 23, 2012 at 7:31 AM
    #19
    fatsac

    fatsac Well-Known Member

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Member:
    #44856
    Messages:
    173
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Millbury, MA
    Vehicle:
    07 Tacoma DC Offroad
    Katz Leather, heated seats, Tint, KN Filter, OME 887, Camburg UCA, Dakar packs, 17x9 XD, 295/70 Toyo MT w cab mount chop, fender massage, Weathertechs, Black PC steps, skidplate, 2012 grill, Bushwacker painted flares, Nearly every TSB you can think of, TRD quickshift, All-Pro front w/ Skids, 9k winch, Tonneau cover, voodoo tailgate cap...
    Same here. Drove me nuts but covered under warranty. Much better now!
     
To Top