1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Windshield wiper tick

Discussion in '2nd Gen. Tacomas' started by JC47, Dec 26, 2010.

  1. Dec 26, 2010 at 9:35 AM
    #1
    JC47

    JC47 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Member:
    #47078
    Messages:
    191
    Gender:
    Male
    British Columbia
    Vehicle:
    08 TRD Sport DCLB 4X4
    OME 885, 5100's, 1.5 AAL, DC2's, 265/75/16 Duratracs. Leer Cap, Debadged.
    I brought my 2008 in to get the blower motor replaced, and when I got the truck back I noticed my wipers starting to make a ticking sound when they are on the intermittent setting. It makes a tick when the wipers just finish the cycle. Doesn't do it on slow or high speed. Sound electrical, like in the steering column. Does anyone know if there is an easy way to get rid of the tick, it's driving me crazy! The dealership is out of town so I can't bring it back to get checked out.
     
  2. Dec 26, 2010 at 1:27 PM
    #2
    Blacoma

    Blacoma Well-Known Member

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Member:
    #21209
    Messages:
    194
    Gender:
    Male
    Broken Arrow, Oklahoma
    Vehicle:
    09 Black PreRunner w/SR5 TRD Sport Pack.
    Westin Bull bar and skid plate, leveling kit, chrome tailpipe tip, window vent visors, dark tint, scangauge2, shorty antenna.
    My '09 does the same thing.
     
  3. Dec 26, 2010 at 1:34 PM
    #3
    OZ-T

    OZ-T All of those moments....will be lost.....in time

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Member:
    #27584
    Messages:
    22,155
    Gender:
    Male
    First Name:
    Peter North
    British Columbia
    Vehicle:
    Mag Grey 09 Trd Sport DCLB 4x4
    OME 885x , OME shocks and Dakars , Wheelers SuperBumps front and rear , 275/70/17 Hankook ATm , OEM bed mat , Weathertech digifit floor liners , Weathertech in-channel vents , headache rack , Leer 100RCC commercial canopy , TRD bedside decals removed , Devil Horns by Andres , HomerTaco Satoshi
    Mine does it too , I only notice it when my wife is in the truck because any other time I have the music cranked up .
     
  4. Dec 27, 2010 at 8:21 AM
    #4
    JC47

    JC47 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2010
    Member:
    #47078
    Messages:
    191
    Gender:
    Male
    British Columbia
    Vehicle:
    08 TRD Sport DCLB 4X4
    OME 885, 5100's, 1.5 AAL, DC2's, 265/75/16 Duratracs. Leer Cap, Debadged.
    Thanks, just thought it was strange that it just started happening all of a sudden. Love the truck though.
     
  5. Dec 27, 2010 at 8:39 AM
    #5
    memario1214

    memario1214 Vivid Illumination Vendor

    Joined:
    Oct 1, 2009
    Member:
    #23628
    Messages:
    12,991
    Gender:
    Male
    First Name:
    Colton
    MT recently relocated to Willmar, MN
    Vehicle:
    05 Dub Cab TRD Sport 4x4
    TRD Cold Air Intake, rear cat delete with Aero Turbine 2525, Maglite mount mod, white LED's all around, white gauges w/blue needles, Tinted Tails, Morimoto 32" XBAR LED Bar, Truxedo Lo-Pro QT Tonneau, Pioneer AVIC X-920 BT touchscreen, FX-R Retrofit, LR UCAs, OME 3" Lift w/ Dakar leafs, DTLT Headers, Walbro 255 fuel pump, TRD S/C, Hankook Dynapro ATM tires
    Mines definitely got a mechanical sound to it but no ticking as far as I know...
     
To Top