1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Wiper issues with 97 Taco

Discussion in 'Technical Chat' started by URBAN ASSAULT VEHICLE, Nov 30, 2008.

  1. Nov 30, 2008 at 9:32 PM
    #1
    URBAN ASSAULT VEHICLE

    URBAN ASSAULT VEHICLE [OP] New Member

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Member:
    #11180
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Toronto Canada
    Vehicle:
    97 TACO
    Fiberglass Bed, 4-runner hood and fenders, 3-inch lift, 33's, brakes
    My wipers are really messed up. They work perfectly fine, all three settings and the delay knob, untill the underside of the truck gets wet. At that point the wipers will come on on the medium setting. I can turn them to full speed if i want, but there is no way to turn them off. even in the off position they run at medium. Pulling the fuse at 120 km/hr is not fun.
    Secondly, my wiper fluid pump is really messed up. When i push my squirts button, the wiper blades perform their normal task of 3 or 4 wipes, but no fluid comes out. I have replaced the pump, still nothing, not even a noise.
    Winters coming and I really need to figure this out. My guess is my wiring's all screwed but im hoping someone may have another, less painful suggestion?
     
  2. Dec 19, 2008 at 7:57 AM
    #2
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,839
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
    Sounds like you have a short in the harness somewhere. Trace it back from both the wiper motor and the pump motor. You are looking for exposed wires. Be careful as one of them will be hot.
     
To Top