1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

won't start after new starter

Discussion in 'Toyota Trucks & SUVs' started by nukegumbo, Jun 8, 2013.

  1. Jun 8, 2013 at 6:18 AM
    #1
    nukegumbo

    nukegumbo [OP] New Member

    Joined:
    Jun 8, 2013
    Member:
    #105826
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    texas
    Vehicle:
    tacoma
    after replacing a dead starter my Tacoma it will not start. I turn the key and the motor turns over but will not start. I had it pulled to my house and put in second gear while being pulled and still would not start. Could the starter be on wrong causing this problem
     
  2. Jun 9, 2013 at 12:03 PM
    #2
    Crosis

    Crosis Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2012
    Member:
    #88629
    Messages:
    668
    Gender:
    Male
    Tampa Bay
    Vehicle:
    09 Tacoma 4x4 SR5/TRD Off Road
    too much to list
    Sounds electrical for sure. Retrace all wiring you touched to see if u missed one
     
  3. Jun 9, 2013 at 12:04 PM
    #3
    Greensystemsgo

    Greensystemsgo Self Proclaimed first gen expert :doh:

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Member:
    #58216
    Messages:
    2,843
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Avondale, AZ
    Vehicle:
    1999 TRD/SR5 4x4
    5100/5125's All pro expedition leafs Eibach coils Light racing uca's 2004 gauge cluster All stainless brake lines 1" diff drop kenwood with polks rebuild seat support webbing satoshi grill optima red top
    check all fuses/relays/wiring related to ignition/ecu/starter.
     
  4. Jun 15, 2013 at 7:54 AM
    #4
    tan4x4

    tan4x4 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 30, 2011
    Member:
    #67982
    Messages:
    1,904
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rick
    Folsom, CA
    Vehicle:
    99 Tacoma EC 4x4 2.7L Auto
    Bilsteins, OME 881's, 3-leaf AAL, Detroit TruTrac, 31" tires, Michelin LTX AT2, stock gears, Tranny skidplate, TC skidplate, CBI rear bumper, sliders, UltraGauge, PowerTank, CB
    Either no spark or no fuel. Narrow it down.
     
  5. Jun 16, 2013 at 4:22 AM
    #5
    nukegumbo

    nukegumbo [OP] New Member

    Joined:
    Jun 8, 2013
    Member:
    #105826
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    texas
    Vehicle:
    tacoma
    Problem solved, it was a hose connected to the air cleaner. I spotted it and plugged it back in and it started right up.
     
To Top