1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Won't start (again)!

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Cobra6, Dec 18, 2010.

  1. Dec 18, 2010 at 7:34 PM
    #1
    Cobra6

    Cobra6 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Member:
    #39370
    Messages:
    74
    Gender:
    Male
    First Name:
    Beri
    Tennessee Valley
    Vehicle:
    '06 PreRunner SR5 TRD Sport
    My '06 Prerunner won't start. It turns over fine, but won't start. It started this afternoon, and died about 2 seconds later.
    It sounds just like it did a few months ago when the EFI relay failed, but I put a new EFI relay in, and no dice.
    I am looking for ideas of what to troubleshoot next.

    Thanks in advance,
    Beri
     
  2. Dec 18, 2010 at 7:37 PM
    #2
    The Munster

    The Munster I like turtles!!!

    Joined:
    Oct 7, 2010
    Member:
    #44355
    Messages:
    140
    Gender:
    Male
    First Name:
    Lance
    Moody AFB, GA
    check your fuses
     
  3. Dec 18, 2010 at 7:38 PM
    #3
    Crazyfrog

    Crazyfrog Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2010
    Member:
    #46336
    Messages:
    157
    Gender:
    Male
    First Name:
    Keith
    Monroe Ohio
    Vehicle:
    2010 TRD 4X4 DC
    OME 885's, Bilstien 5100, 2"AAL, Weathertechs, AVS visors, Access bed cover
    Does it have spark? Is it getting fuel? 1st 2 places to check.
     
  4. Dec 18, 2010 at 8:23 PM
    #4
    Cobra6

    Cobra6 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Member:
    #39370
    Messages:
    74
    Gender:
    Male
    First Name:
    Beri
    Tennessee Valley
    Vehicle:
    '06 PreRunner SR5 TRD Sport
    I will check fuses tomorrow - my flashlight died tonight - the truck is in the parking lot of a 24-hour store, so the manager is keeping an eye out.
     
  5. Dec 19, 2010 at 8:12 AM
    #5
    Cobra6

    Cobra6 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Member:
    #39370
    Messages:
    74
    Gender:
    Male
    First Name:
    Beri
    Tennessee Valley
    Vehicle:
    '06 PreRunner SR5 TRD Sport
    If I get an analyzer from Autozone, can someone tell me where it plugs in?
     
  6. Dec 19, 2010 at 8:21 AM
    #6
    pataco

    pataco Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Member:
    #12092
    Messages:
    2,070
    Gender:
    Male
    Down by the lake
    Vehicle:
    05 4x4 trd dc white
    FOX 2.0 RESIS,LRUCAS,BILLY 5100S ON THE REAR.MAGNAFLOW 11264,COLOR MATCHED GRILL,YELLOW FOG MOD.OVER HEAD DVD,FEDERAL COURAGIA M/T
    under the dash,drivers side.big plug ,easy to see.easy to get to.
     
  7. Dec 19, 2010 at 3:08 PM
    #7
    Cobra6

    Cobra6 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Member:
    #39370
    Messages:
    74
    Gender:
    Male
    First Name:
    Beri
    Tennessee Valley
    Vehicle:
    '06 PreRunner SR5 TRD Sport
    Checked fuses, replaced EFI relay, still no dice. Turns over fine, but no fire.
    Will have to resort to a shop tomorrow.

    Thanks for the tips.
     
To Top