1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Zune/MP3 interface

Discussion in 'Audio & Video' started by groundpounder, Nov 7, 2007.

  1. Mar 14, 2008 at 1:49 PM
    #21
    Antonio

    Antonio New Member

    Joined:
    Mar 14, 2008
    Member:
    #5279
    Messages:
    2
    I am having a similar issue with my metra adapter, plugged into the back of the stereo, but power led does not come on, and pressing the CD button doesn't switch over.

    SPP, did you get yours replaced, and did the replacement work?
     
  2. Mar 15, 2008 at 9:32 AM
    #22
    spp

    spp OC, Kalifornia

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Member:
    #442
    Messages:
    1,385
    Gender:
    Male
    OC California
    Nope. Customer support at Metra wanted me to send it to them but after dash teardowns and one exchange I said FORK it and took it back to CC.
     
  3. Mar 22, 2008 at 1:02 PM
    #23
    piercedtiger

    piercedtiger Devout Atheist

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Member:
    #3284
    Messages:
    6,446
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jon
    Southern Tier, NY
    Vehicle:
    2015 F150 3.5EB SCEW 6.5ft
    Are you pressing the CD button once or holding it down for a few seconds? I don't have one, but from reading about them I think you have to hold the button for a few seconds (5?) for it to switch. Much like some of the other buttons have a function for 1 push, and another for push and hold.
     
  4. Mar 22, 2008 at 4:40 PM
    #24
    rhoppas

    rhoppas Land of Oz

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Member:
    #2564
    Messages:
    1,300
    Gender:
    Male
    Topeka, KS
    Vehicle:
    07 Double Cab V6 TRD Sport Tow
    Earnhardt Cannons, Terra Grapplers, Viper alarm, Hunter4x4 Bull Bar, 6" Pro Comp Off-Road lights, extra set of bed D-rings, Chrome exhaust tip, Metra Ipod/MP3 adapter, Garmin GPS, CarriageWorks grill, Maglite mounted to driver seat, 9" Stubbie Antenna, WeatherTech floor liners, Saddleman Neoprene seat covers, DeeZee bed mat
    You shouldn't have to hold the button down. Press the Disk button once for CDs, press it again for Metra mp3 player. Sounds like you got a bad one. Bummer!
     
  5. Mar 23, 2008 at 3:33 PM
    #25
    spp

    spp OC, Kalifornia

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Member:
    #442
    Messages:
    1,385
    Gender:
    Male
    OC California
    I got 2 bad ones from 2 separate Circuit City Stores.
    I pressed every button, Held them down, and did everything but human sacrifice to try and make it work. Even donated blood to the dash of my wifes car.
    She will have to wait a year until she gets a new car with AUX input already installed.
     
  6. Mar 23, 2008 at 4:09 PM
    #26
    rhoppas

    rhoppas Land of Oz

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Member:
    #2564
    Messages:
    1,300
    Gender:
    Male
    Topeka, KS
    Vehicle:
    07 Double Cab V6 TRD Sport Tow
    Earnhardt Cannons, Terra Grapplers, Viper alarm, Hunter4x4 Bull Bar, 6" Pro Comp Off-Road lights, extra set of bed D-rings, Chrome exhaust tip, Metra Ipod/MP3 adapter, Garmin GPS, CarriageWorks grill, Maglite mounted to driver seat, 9" Stubbie Antenna, WeatherTech floor liners, Saddleman Neoprene seat covers, DeeZee bed mat
    Sounds like it is just not compatible with your wife's vehicle. Tell her to get a Tacoma. :D
     
  7. Mar 25, 2008 at 8:57 AM
    #27
    spp

    spp OC, Kalifornia

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Member:
    #442
    Messages:
    1,385
    Gender:
    Male
    OC California
    I was using her car for a test so I could put one on my Tacoma if it worked.
    No way will I touch another Metra product.
     
  8. Apr 14, 2008 at 6:00 PM
    #28
    groundpounder

    groundpounder [OP] Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Member:
    #3395
    Messages:
    8
    Vehicle:
    06 Toyota Prerunner
    Towing package, Alarm.
    I just finished adding my AXXESS auxilliary input. I had the model AIP-TY02-ID. I bought it from Circuit City a few days ago. The LED light did not turn on, but it worked:). The auxilliar input did not come with a 3.5mm audio cable so I have to buy it separately. I bought Scosche for $13.00 from Fry's. The install instuctions from Tacoma World (link early in the thread) was very helpful. Everything is working and I am happy:D.

    gp
     
  9. Apr 17, 2008 at 12:15 AM
    #29
    remo_1

    remo_1 Member

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Member:
    #5715
    Messages:
    8

Products Discussed in

To Top