1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

02 Tacoma smells like rotten eggs

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by 02Tank, Aug 27, 2011.

  1. Aug 27, 2011 at 9:01 AM
    #1
    02Tank

    02Tank [OP] New Member

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Member:
    #62422
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    London Ontario CANADA
    Vehicle:
    02 Tacoma 4DR 4WD
    I bought this truck a couple months ago. only has 60K miles, driven by an older fellow since new. Great shape. Yesterday it started to smell like rotten eggs. I read up a bit on it and the internet says everything from bad fuel to head gasket to bad cat to bad 02 sensor? Anyone have this problem??? please email if possible.

    Thanks, Jonathan

    bobcat010@gmail.com
     
  2. Aug 27, 2011 at 9:05 AM
    #2
    RAT PRODUCTS

    RAT PRODUCTS RAT Products

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Member:
    #35140
    Messages:
    13,770
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ryan
    Farmington, MN
    Vehicle:
    01 CUMTOY and 16 Sierra Denali
    View the build. Too much to list.
    Most likely the rear oxygen sensor but I would give it a few tanks of gas before replacing it. They are about $50 I think.
     
  3. Aug 27, 2011 at 9:40 AM
    #3
    Claymore21

    Claymore21 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Member:
    #53538
    Messages:
    122
    Gender:
    Male
    Tucson, Az
    Vehicle:
    02 Gold Prerunner SR5 TRD
    Deckplate mod, Mag-lite mod, white tool box, Cobra 75wxst w/K40 mag mount, Black grille, Ultra Gauge
    A friend of mine had a Toyota truck (1980s), and he had the same problem, but it was the battery that smelled, it was something about the way it was charging making it smell like that. Something with the alternator... I think....
     
  4. Aug 27, 2011 at 10:05 AM
    #4
    Zoot

    Zoot Well-Known Member

    Joined:
    Feb 18, 2011
    Member:
    #51396
    Messages:
    522
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2011 DC/SB TRD O/R 4X4
    Toyota bed mat, Wet Okole's F&R, Window Tint, custom trail-stripes, Cooper A/T3 265/75R16, MedlinAround interior LEDs, Leer 100r, aFe air filter, K&n cabin filter
    My old car had same problem, it was o2 sensor
     
  5. Aug 27, 2011 at 12:12 PM
    #5
    4WD

    4WD cRaZy oLdmAn

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Member:
    #19185
    Messages:
    23,950
    Gender:
    Male
    First Name:
    Doug
    Lakeside, Ca / Gardnerville, Nevada
    Vehicle:
    No Truck..well, maybe
    Grey wire MOD, deck plate, diff breather MOD, 2nd gen. OME 883# on Tundra 5100's, OMD custom 3" leafsprings, rear shock relocation, Ivan Stewart TRD rims w/285/75/16's, '02 bumper MOD, Famous Fabrications sliders , LED interior/exterior lights, bed bar, Custom tube bumper, Old school KC day lighters,Red Ring 8" HID flood, Kenwood vhf 2M.. umm some other shit I'm forgetting right now
    the rotten egg smell you speak of is indicitive of a burning CAT ,IIRC
     
  6. Aug 28, 2011 at 9:25 AM
    #6
    Speed Freek

    Speed Freek Turbo lover!

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Member:
    #11676
    Messages:
    3,004
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jason
    Vista, Ca, Lake Havasu, Az.
    Vehicle:
    98 Tacoma V8 (LS1) swap
    LS1-T56 swap, Z06 ported heads, cam, Titanium valves, Kevlar clutch. Currently under the knife for turbocharger..
    I second this, I would look into the Catalytic converter, are you getting any codes?
     
To Top