1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

03 Tacoma Wont Start - Cruise Control Light Was Flashing and Odd Beeping Sound

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by ultravista, Jun 28, 2009.

  1. Jun 28, 2009 at 9:01 PM

    ultravista [OP] Well-Known Member

    Jun 28, 2009
    My 03 Tacoma (30K miles) stalled and bucked on the way home this past Friday. After drifting to the side, the truck started with a little sputter and a strong foul odor (not fuel).

    After arriving at home, I came back to the truck and noticed the cruise control light was on (no key in ignition). I started the truck moved it into the garage; the light powered off.

    My wife checked the garage before going to bed and notified me that my truck was beeping and clicking. The cruise light was flickering on and off and I could hear a relay type click coming from the engine compartment. Again, the keys were out of the ignition.

    I started the truck with out a problem and the flashing, beeping and clicking disappeard.

    I don't know where the beeping was coming from, nor do I know about the clicking.

    Two days later, the truck will not start. I have checked all of the fuses and relays but found nothing. It turns over as it should (very strong) but it will not start.

    I swapped the relays, including the under-dash relay. Still nothing.

    When turned to the "on" position, I do not hear the fuel pump whirring - but I don't ever recall hearing it.

    Thinking back, I had two similar issues about a year apart. During those times however, the cruise light did not beep or flash. The first time the truck (under warranty) was towed to the dealer, who found nothing wrong. It ran fine for another year until the day it coughed and sputtered again. Both times it was humid and after a rain.

    This time however is different. With the beeping, clicking, and no start.

    The truck is sitting in the garage, I'll have to tow it to Toyota.

    Any ideas? What would cause the cruise light to flash on an off without a key in the ignition. Could the factory alarm be malfunctioning?
To Top