1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

06 tacoma transmission problems

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Brijack, Dec 3, 2015.

  1. Dec 3, 2015 at 9:52 AM
    #1
    Brijack

    Brijack [OP] Member

    Joined:
    Aug 20, 2015
    Member:
    #162299
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2006 toyota tacoma prerunner
    3 inch lift, 33inch tires, torque locker in rear diff, still rwd
    My 06 toyota tacoma has had more transmission problems than I can think of. It was completely rebuilt around may 2014. I currently do not have any forward gears at all and have replaced the slt solenoid. With the computer connected there is only reverse and when you disconnect the computer every gear engages.
    What could the problem with my transmission be?
    A750E transmission
    4.0L V6
     
  2. Dec 4, 2015 at 5:26 PM
    #2
    07 sport 4x4

    07 sport 4x4 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Member:
    #48165
    Messages:
    1,444
    Gender:
    Male
    First Name:
    Blake
    Southeast
    Vehicle:
    2017 Duramax
    Who rebuilt it? What kind of guarantee or warranty did you get with the rebuild?
     
  3. Dec 4, 2015 at 5:57 PM
    #3
    Brijack

    Brijack [OP] Member

    Joined:
    Aug 20, 2015
    Member:
    #162299
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2006 toyota tacoma prerunner
    3 inch lift, 33inch tires, torque locker in rear diff, still rwd
    I got it rebuilt by mr. transmission ehen I eas in virginia. The warranty wasnt very long and in currently in washingtion.
    Im just trying to find the best and quickest way to get it fixed. I can barely find any used it rebuilt transmissions in my area.
     
  4. Dec 4, 2015 at 6:01 PM
    #4
    07 sport 4x4

    07 sport 4x4 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Member:
    #48165
    Messages:
    1,444
    Gender:
    Male
    First Name:
    Blake
    Southeast
    Vehicle:
    2017 Duramax
    I'd guess that it's an electrical issue, maybe a loose connection in the valve body. Maybe @gearcruncher would know. If he doesn't chime in soon, you might PM him. Have you checked the fluid level? Any codes being thrown, is the check engine light on?
     
  5. Dec 4, 2015 at 6:09 PM
    #5
    Brijack

    Brijack [OP] Member

    Joined:
    Aug 20, 2015
    Member:
    #162299
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2006 toyota tacoma prerunner
    3 inch lift, 33inch tires, torque locker in rear diff, still rwd
    Fluid levels are good. Check engine light has been on ever since I replaced the slt solenoid. If my memory serves me right I believe the code thats being theown lately is the performance soledoid d stuck in or off.
     

Products Discussed in

To Top