1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2.7 Engine acting up, need help

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by yota97, Apr 12, 2012.

  1. Apr 12, 2012 at 12:04 PM
    #1
    yota97

    yota97 [OP] Active Member

    Joined:
    Jul 25, 2011
    Member:
    #60522
    Messages:
    26
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    97 Tacoma 4cyl 5 speed
    6 inch Fabtech suspension lift 2 inch body lift K&N cool air intake custom headers Mossy Oak upolstry Wheels and Tires
    so my yota has been sitting for about 2 months cuz of front end problems and now i finally got it on the road, she ran mint the first drive and now she will sit and idle for a bit then she starts sputtering could it be the gas is to old? any ideas
     
  2. Apr 12, 2012 at 6:31 PM
    #2
    natemoore2088

    natemoore2088 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2011
    Member:
    #68080
    Messages:
    48
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nate
    Idaho
    Vehicle:
    '97 Tacoma 2.7
    2" lift Pre-runner bumper Deck Plate Doug Thorley header Cherry Bomb
    Any codes? Probly gas if there aren't any codes, maybe fuel filter. Put an additive like heat in and see if it fixes it. Make sure you fill the tank when you put any additives in.
     
  3. Apr 12, 2012 at 9:12 PM
    #3
    tan4x4

    tan4x4 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 30, 2011
    Member:
    #67982
    Messages:
    3,152
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rick
    Folsom, CA
    Vehicle:
    99 Tacoma EC 4x4 2.7L Auto
    Bilsteins, OME 881's, 3-leaf AAL, Detroit TruTrac, 31" tires, Michelin LTX AT2, Tranny skidplate, TC skidplate, CBI rear bumper, TG sliders, UltraGauge, PowerTank, Reverse Camera, CB
    Does it matter whether its cold or hot?
    Does it run fine when not idling? If so, it could be the TPS.
     
  4. Apr 13, 2012 at 9:29 AM
    #4
    yota97

    yota97 [OP] Active Member

    Joined:
    Jul 25, 2011
    Member:
    #60522
    Messages:
    26
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    97 Tacoma 4cyl 5 speed
    6 inch Fabtech suspension lift 2 inch body lift K&N cool air intake custom headers Mossy Oak upolstry Wheels and Tires
    itll run fine right at start up then once she gets warm it starts to sputter, i did de grease the engine yesterday too and wasnt until i did that she started acting up
     
  5. Apr 13, 2012 at 9:32 AM
    #5
    gastoverat

    gastoverat Active Member

    Joined:
    May 8, 2011
    Member:
    #56292
    Messages:
    32
    Gender:
    Male
    Fortson Georgia
    Vehicle:
    96 Tacoma Lx 4x4
    Probably got something wet.
     
To Top