1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2000 Tacoma Emergency Brake Light Problem, How can i fix it? PLEASE HELP

Discussion in 'Technical Chat' started by frankygomez01, Oct 7, 2010.

  1. Oct 7, 2010 at 8:56 PM
    #1
    frankygomez01

    frankygomez01 [OP] Rolling Low And Smashing Hard

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Member:
    #39295
    Messages:
    43
    Gender:
    Male
    First Name:
    Franky
    Under A Roof
    Vehicle:
    2000 Tacoma Single Cab
    K&N Intake, Black 18" Kyowa racing rims, 6 inch drop kit
    So my Emergency Brake light keeps turning on while im driving and i cant figure out why. I changed the Brake switch but i still have the same problem and my brake fluid is fin as well. Any suggestions?

    Thanks
     
  2. Oct 7, 2010 at 9:03 PM
    #2
    joes06tacoma

    joes06tacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Member:
    #28588
    Messages:
    3,066
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joe
    Central Coast, CA
    Vehicle:
    06 4x4 Off Road Access Cab v6 6spd
    LEER Shell with dome lights operated with 3 way switches, aux backup lights with relay and 3 position switch, modified wiring to compass/temp display and clock to include switch that disables dimming function (poor man's DRL solution), Scan Gauge 2
    Did you change the switch on the parking brake? Or on the brake pedal? The two things that will turn the light on are the parking brake switch and the low brake fluid switch. Perhaps the float switch in the brake fluid reservoir is bad?
     
  3. Oct 7, 2010 at 9:07 PM
    #3
    frankygomez01

    frankygomez01 [OP] Rolling Low And Smashing Hard

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Member:
    #39295
    Messages:
    43
    Gender:
    Male
    First Name:
    Franky
    Under A Roof
    Vehicle:
    2000 Tacoma Single Cab
    K&N Intake, Black 18" Kyowa racing rims, 6 inch drop kit
    i changed the one on the parking break pedal and it didnt go out so idk what to do
     
  4. Oct 7, 2010 at 9:24 PM
    #4
    joes06tacoma

    joes06tacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Member:
    #28588
    Messages:
    3,066
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joe
    Central Coast, CA
    Vehicle:
    06 4x4 Off Road Access Cab v6 6spd
    LEER Shell with dome lights operated with 3 way switches, aux backup lights with relay and 3 position switch, modified wiring to compass/temp display and clock to include switch that disables dimming function (poor man's DRL solution), Scan Gauge 2
    If it were me, I would look under the dash at the parking break switch and make sure it's actually getting pressed in. Then, pop the hood, disconnect the connector going to the brake fluid reservoir switch and see if the light goes out with the park break off. If not, try jumping the two terminals inside the harness connector at the reservoir switch. I am not sure if you are opening or closing the circuit when the brake fluid gets low.

    I am thinking you have a sticky float switch.
     
  5. Oct 7, 2010 at 9:34 PM
    #5
    cmack

    cmack Impeach Chris4x4!

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Member:
    #18119
    Messages:
    5,233
    Gender:
    Male
    Lube up the release spring underneath your truck. Fixed my issue...can't hurt to maybe give it a shot for yours?

    Look underneath your truck driver's side. Bout the middle of the cab, I'd say?

    [​IMG]
     
  6. Oct 7, 2010 at 10:33 PM
    #6
    frankygomez01

    frankygomez01 [OP] Rolling Low And Smashing Hard

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Member:
    #39295
    Messages:
    43
    Gender:
    Male
    First Name:
    Franky
    Under A Roof
    Vehicle:
    2000 Tacoma Single Cab
    K&N Intake, Black 18" Kyowa racing rims, 6 inch drop kit
    I fixed it right now, guess my dad didnt check my break fluid good and turned out it wasnt topped off, now that i topped it off it turned the light off.

    thanks anyways guys for the help
     
To Top