1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2007 Polaris 500 efi hard start when hot

Discussion in 'All Terrain Vehicles' started by Nailbender, Aug 5, 2019.

  1. Aug 5, 2019 at 4:19 AM
    #1
    Nailbender

    Nailbender [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Member:
    #136954
    Messages:
    109
    Gender:
    Male
    not sure if anyone can help me. My atv starts great when its cold or first start. Ride around high range runs fine.

    Run it low range on trails gets hot and starts real hard. Vapor locking? or throttle cable adjustment? im not sure.

    thanks for any help
     
    wilcam47 likes this.
  2. Sep 2, 2019 at 12:11 PM
    #2
    wilcam47

    wilcam47 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2016
    Member:
    #176243
    Messages:
    24,644
    Gender:
    Male
    Arizona now!!!
    Is it running rich?
     
  3. Sep 9, 2019 at 12:00 PM
    #3
    Nailbender

    Nailbender [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2014
    Member:
    #136954
    Messages:
    109
    Gender:
    Male
    If i hook up the airflow sensor that hooks to the air box it revs way up when it gets hot. To a point where its hard to shift because its starting to engage the clutch. If i unplug the machine wont rev high but sometimes its hard to start????????? Not sure if there is another sensor?
     

Products Discussed in

To Top