1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2007 Tacoma Sport, Double Cab Rear Door Electric Lock Not Working

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by wlmolair, Sep 11, 2010.

  1. Sep 11, 2010 at 12:51 PM
    #1
    wlmolair

    wlmolair [OP] New Member

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Member:
    #6056
    Messages:
    3
    Hi,
    I own a 2007 Toyota Tacoma Sport with Double Cab. The electric lock on the driver's side rear door is not operating any more. I pulled the door panel off and pulled the plug out of the lock unit. When my wife hits the button to lock all of the doors, I get a voltage on my volt meter. So, I'm guessing the lock unit needs to be replaced. Does any one have any experience doing this?

    Only have 45K miles on the truck and I'm pretty disappointed in it. So far, I've had to fix the temperature/compass head unit (thanks to Tacoma World for the solution), rear leaf springs replaced (again thanks to Tacome World for making me aware of the pseudo recall). Not to mention the gas pedal recalls. I've owned a 2000 4 Runner and also currently own a 2004 Sequoia. Never had any problems with either of these vehicles. Toyota seems to have slipped a bit in 2007.

    Thanks in advance for the help.
     
  2. Sep 26, 2010 at 4:58 AM
    #2
    wlmolair

    wlmolair [OP] New Member

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Member:
    #6056
    Messages:
    3
    Bump - Anyone else have this problem or a solution? If not, anyone know of a good online used parts dealer for Toyotas?

    Thanks
     
  3. Oct 6, 2010 at 6:11 PM
    #3
    ncsutj

    ncsutj Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Member:
    #31264
    Messages:
    9
    Gender:
    Male
    I'm having the same problem. Any help?
     
  4. Jun 22, 2011 at 8:44 AM
    #4
    m50dude

    m50dude Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Member:
    #15120
    Messages:
    73
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kyle
    Austin Texas
    Vehicle:
    2008 Tacoma Prerunner black
    265/70r17 BFG AT Bil. 5100 set at 2.5" and 5100 in rear with Suspension TSB... Bed Extender & Bed mat Bed mat mod/tailgate mod,Snugtop Classic Tonneau door panel mod... "Devil Horns emblem 20HP gain"
    Any resolution for this?
     
To Top