1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

2009 Head light Assy's Burnt

Discussion in 'General Automotive' started by Gunny, May 8, 2011.

  1. May 8, 2011 at 10:24 AM
    #1
    Gunny

    Gunny [OP] Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Member:
    #24767
    Messages:
    28
    Gender:
    Male
    First Name:
    Randy
    Jacksonville, FL
    Vehicle:
    09 4X4 TRD Sport
    TRD Induction Sys, TRD pipes. Side bars, roof rack
    Runner's:

    I got a quick question that someone might can answer or push this problem up to get an answer? My front head light assy were burnt (both L/R assy's) from the bulbs being to hot...has anyone else had this problem? And is there a recall?
    It seems to be from the running lights that stay on. I was lucky enough to catch mine before the 36,000 fell off. However, there are other's still searching this problem, just thought that I'd ask the pro's, and everyone should take a quick look at their's, mine is a 2009 DBL Cab 4x4 Sport, but have aslo seen this on my Dad's 2009 DBL off road .

    Any help is much appreciated. :confused:

    Thanks guys,
    Gunny
     
  2. May 8, 2011 at 8:24 PM
    #2
    Jerry Bear

    Jerry Bear Well-Known Member

    Joined:
    Feb 23, 2011
    Member:
    #51743
    Messages:
    144
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jerry
    Mesquite, Texas
    Vehicle:
    2010 Access Cab
    tint, topper, receiver hitch, trailer wiring, topper lighting, cruise control, intermittent wipers, backup camera, auto-dim mirror
    A few other users have reported that problem.

    To my knowledge, there is no recall or TSB for it.

    You could do a mod to kill the DTRLs or you could switch to LEDs. If you switch to LEDs, you will probably have to add resistors or your turn signals will flash too fast.
     
  3. May 9, 2011 at 12:39 PM
    #3
    Gunny

    Gunny [OP] Active Member

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Member:
    #24767
    Messages:
    28
    Gender:
    Male
    First Name:
    Randy
    Jacksonville, FL
    Vehicle:
    09 4X4 TRD Sport
    TRD Induction Sys, TRD pipes. Side bars, roof rack
    Thanks Jerry,

    I was lucky enough to catch mine before the warranty ran out however, I will pass the info on to the others with this problem.

    Thanks again for your time.
     
  4. May 9, 2011 at 12:46 PM
    #4
    DeeKay21

    DeeKay21 Lieutenant Dan.

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Member:
    #10651
    Messages:
    14,191
    Gender:
    Male
    Nevada/Utah
    Vehicle:
    06' TRD Sport 4x4
    Mine started doing it to but I have aftermarket yellow halogen bulbs so that might be why. I am going to look into switching to LED's for the front turn signals and DTRL's.
     
To Top