1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

4*4 is OUT!!!!

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by Bachenstien, Nov 19, 2009.

  1. Nov 19, 2009 at 6:02 PM
    #1
    Bachenstien

    Bachenstien [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Member:
    #26154
    Messages:
    57
    Gender:
    Male
    First Name:
    Andy
    Portland area, oregon
    Vehicle:
    Tacoma SR5
    3" Fabtech coil overs/rear block, Front and rear diff locked.
    I hit my front end (behind front tires) and my four wheel drive isnt working. Its not the t-case or driveshaft. I know its probably electrical. Can anyone give me any thoughts?
     
  2. Nov 19, 2009 at 6:15 PM
    #2
    fireturk41

    fireturk41 I like to break shit!

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Member:
    #11857
    Messages:
    4,799
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    High Point, NC
    Vehicle:
    280k miles
    SAS, Locked front rear, Ufab sliders and bumpers, air compressor, 35" BFG KM2 on steelies and 36" TSLs
    check fuses and make sure everything is plugged in, my friend hit a ditch real hard in his chevy and his 4wd went out, it turned out something just unplugged and i plugged it back in lol
     
  3. Nov 19, 2009 at 6:51 PM
    #3
    Bachenstien

    Bachenstien [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Member:
    #26154
    Messages:
    57
    Gender:
    Male
    First Name:
    Andy
    Portland area, oregon
    Vehicle:
    Tacoma SR5
    3" Fabtech coil overs/rear block, Front and rear diff locked.
    When i put in four wheel drive the light is on but wont engage. It makes some weird ticking sound when in four wheel drive
     
  4. Nov 19, 2009 at 7:44 PM
    #4
    fireturk41

    fireturk41 I like to break shit!

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Member:
    #11857
    Messages:
    4,799
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    High Point, NC
    Vehicle:
    280k miles
    SAS, Locked front rear, Ufab sliders and bumpers, air compressor, 35" BFG KM2 on steelies and 36" TSLs
    check plugs thats how his was, also set it in nuetral and try
     
  5. Nov 19, 2009 at 7:47 PM
    #5
    rcbs204

    rcbs204 Well-Known Member Vendor

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Member:
    #23681
    Messages:
    3,756
    Gender:
    Male
    There are two solenoids that engadge the hubs on toyot a pickups. These are Vacuum actuated via the electrical system. Coming off the drivers side of the engine from the manifold is the vacuum line. Look there first!!
     
  6. Nov 20, 2009 at 9:21 AM
    #6
    STLharry

    STLharry Lube: It's the key to penetration.

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Member:
    #9899
    Messages:
    1,911
    Gender:
    Male
    First Name:
    Harry
    VT
    Vehicle:
    Yeti Rescue Package with 240k miles
    '95-'97 camouflaged, ARB bull bar, RAT Products skid plate kit, sliders, Green Mountain Customs rear tube bumper and overland bed rack, King coilovers with Icon neoprene covers, defenestrated sway bar, OME Rear Suspension: CS046R leafs + AAL/5125 shocks/NWOR greasable hardware/U-bolt flip kit; S13WL Tundra calipers/pads/rotors, IPF H4 lenses and bulbs, IPF 968 DCG 100W lights, clapped out CB radio, Aussie-spec FJ60 inclinometer, ARB CKMA12 compressor, Superwinch S9000 with 12V Guy clock switch, 4' Hi-Lift, deckplate mod/grey wire mod/dif breather extensions, Duratrac tires, Sockmonkey bedside decals, boat cupholder, Dakine bike pad
    this.
     
To Top