1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

4cyl engine sputter

Discussion in 'Performance and Tuning' started by dustinclm, Jun 30, 2010.

  1. dustinclm

    dustinclm [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Member:
    #34553
    Messages:
    501
    Gender:
    Male
    Thibodaux, La
    Vehicle:
    2012 Super White DC 4x4 V6
    Bilstein 5100 set at .85" WeatherTech Floor Mats
    The last few mornings when i start my truck i have noticed that, while the engine is cold, the first one or two times i try to accelerate the engine will sputter like its bogging down or running out of gas. When i ease off the accelerator then accelerate again it will accelerate just fine. Once i get going and the motors starts to warm up it will run just fine. I live in south louisiana so it sure as hell isnt cold here and i have not done anything to the motor lately besides change my battery a month ago. Any suggestions?
     
  2. ARBman

    ARBman Well-Known Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Member:
    #39616
    Messages:
    104
    Gender:
    Male
    First Name:
    jobro
    NC
    Vehicle:
    2000 tacoma
    arb bumper with wench fog lights 3'' inch oldmanemu lift
    my dads v6 did that and he got a tune up and now it runs fine
     
To Top