1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

5100 and OME 885 install problems. HELP!!

Discussion in 'Suspension' started by jakeworthy, Oct 20, 2012.

  1. Nov 18, 2012 at 1:10 PM
    #161
    OZ-T

    OZ-T Did you get your precious photos ?

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Member:
    #27584
    Messages:
    24,831
    Gender:
    Male
    First Name:
    Peter North
    British Columbia
    Vehicle:
    Mag Grey 09 Trd Sport DCLB 4x4
    OME 885x , OME shocks and Dakars , Wheelers SuperBumps front and rear , 275/70/17 Hankook ATm , OEM bed mat , Weathertech digifit floor liners , Weathertech in-channel vents , headache rack , Leer 100RCC commercial canopy , TRD bedside decals removed , Devil Horns by Andres , HomerTaco Satoshi
    or , the billies are set at one setting higher than the OP thinks in each case
     
  2. Nov 18, 2012 at 1:11 PM
    #162
    DrewH

    DrewH Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2010
    Member:
    #46791
    Messages:
    15,086
    Gender:
    Male
    Very possible.
     
  3. Nov 18, 2012 at 1:20 PM
    #163
    jakeworthy

    jakeworthy [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2012
    Member:
    #82712
    Messages:
    271
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jake
    Socal-HB
    Vehicle:
    05 Access Cab PreRunner
    i know for a fact they are on the 0 setting. lowest possibly. i have checked this too many times to count because everyone keeps saying that. shocks are part number# 24-186711
     
  4. Nov 18, 2012 at 1:23 PM
    #164
    DrewH

    DrewH Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2010
    Member:
    #46791
    Messages:
    15,086
    Gender:
    Male
    You got me then. Do you have a top plate spacer installed?
     
  5. Nov 18, 2012 at 1:31 PM
    #165
    jakeworthy

    jakeworthy [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2012
    Member:
    #82712
    Messages:
    271
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jake
    Socal-HB
    Vehicle:
    05 Access Cab PreRunner
    Just a 1/4 on driver side
     
  6. Nov 18, 2012 at 10:03 PM
    #166
    stattonmw

    stattonmw Well-Known Member

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Member:
    #50926
    Messages:
    436
    Gender:
    Male
    First Name:
    Statton
    Redmond, WA
    Vehicle:
    2014 DCLB Tacoma TRDsport
    5" RCD Lift TOYO ATII Extreame 295/70R18 XD Addict wheels Factory toyota side steps TRD exhaust
    I really am taking a stab in the dark but are you a v6 or 4 cylnder??? Could be a huge difference.
     
  7. Nov 18, 2012 at 10:06 PM
    #167
    OZ-T

    OZ-T Did you get your precious photos ?

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Member:
    #27584
    Messages:
    24,831
    Gender:
    Male
    First Name:
    Peter North
    British Columbia
    Vehicle:
    Mag Grey 09 Trd Sport DCLB 4x4
    OME 885x , OME shocks and Dakars , Wheelers SuperBumps front and rear , 275/70/17 Hankook ATm , OEM bed mat , Weathertech digifit floor liners , Weathertech in-channel vents , headache rack , Leer 100RCC commercial canopy , TRD bedside decals removed , Devil Horns by Andres , HomerTaco Satoshi
    V6
     
  8. Nov 18, 2012 at 10:18 PM
    #168
    jakeworthy

    jakeworthy [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2012
    Member:
    #82712
    Messages:
    271
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jake
    Socal-HB
    Vehicle:
    05 Access Cab PreRunner
    Yup. Prerunner
     
  9. Nov 20, 2012 at 10:09 AM
    #169
    Reeves

    Reeves Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2, 2012
    Member:
    #88129
    Messages:
    171
    Gender:
    Male
    Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    08 TRD Rugged Trail
    Drive it a few days, they will settle
     
  10. Nov 22, 2012 at 8:05 PM
    #170
    tommytacoma

    tommytacoma MEMBER

    Joined:
    Nov 10, 2011
    Member:
    #66835
    Messages:
    11
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tommy
    New Jersey
    Vehicle:
    2005 Toyota Tacoma TRD Off-Road
    -Bilstein 5100's all around, OME 885's, Toytec 2inch AAL, Toytec 1/2 top spacer -265/75/16 General Grabber AT2 Tires -Gibson Exhaust -K&N Intake -Front lightbar with KC Off-Roaders -Throttle Body Spacer -Wires and plugs -Stereo
    I just ordered this setup for my 05' TRD off-road v-6 double cab. Should I have gone with 885's instead of 884's (no heavy bumper or added weight). I'm doing a 2 inch Toytec AAL in the rear with 5100's all around. I have a 3 inch Revtek spacer/block lift now. I would like my truck to sit a little higher with the new lift. What do I have to set my front at to sit level with the back. Was glad to find this thread b/c everyone sounds very knowledgable about this topic. Thanks everyone.
     
  11. Jan 25, 2013 at 12:29 PM
    #171
    Gabassman

    Gabassman Drive it like a 4WD

    Joined:
    Oct 2, 2011
    Member:
    #64537
    Messages:
    2,303
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tyler
    Georgia
    Vehicle:
    05 Speedway Blue PreRunner TRD Off Road
    3 inch lift OME 885, 2in AAL, 5100's, Black Badges, Fog anytime, ABS on/off, window vents, Blacked grill and rear bumper, Afe pro s dry drop in filter.
    Did thus guy ever figure this out?
     
  12. Feb 5, 2013 at 6:19 AM
    #172
    dtopgun515

    dtopgun515 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2012
    Member:
    #73285
    Messages:
    901
    Gender:
    Male
    First Name:
    Darrell
    Hey Yall Georgia
    Vehicle:
    13 TRD Sport
    5100's up front set to 1.75, SCS Stealth 6 wheels, Nitto Terra Grappler AT's
    OP when you put your 5100's on at the 1.75 setting with stock coils did you still have the problem of not being able to tighten the top screw down because the shaft seemed to long? My truck is in the shop right now and they have assembled mine more than once but the bolt on the top of the shaft can't be tightened. I'm currently in a holding mood cause I don't and they don't really know what to do. From factory there is a washer, then the top plate, then rubber boot, then washer, then screw. Should I need to add anything or am I missing something? They said those were the parts that came off and what went back on. The top sleeve is also on the shock. This is the thread I started if anyone can help me....
    http://www.tacomaworld.com/forum/suspension/261637-5100-cant-tighten-top-bolt-shaft.html#post6388396
     
  13. Apr 30, 2013 at 6:52 PM
    #173
    hakabo

    hakabo Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Member:
    #70209
    Messages:
    385
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jacob
    Concord, NC
    Vehicle:
    08 urban runner 4x4
    im looking at doing the 885x on 5100s and this thread scares me. it appears this is a one in a million issue but was it ever resolved?
     
  14. Apr 30, 2013 at 6:56 PM
    #174
    Khaos

    Khaos Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2008
    Member:
    #4570
    Messages:
    6,506
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bryant
    Tallahassee FL
    Vehicle:
    2005 Prerunner TRD Off Road
    265/75/16 BFG A/T, 18" Magnaflow, K&N Intake Filter, Ultra-Gauge, Kobalt Toolbox, Metal Tail Light Guards, Cobra 19 and 4ft fiberglass antenna, Plasti dipped Badges/lower valance/rear bumper/grill/bullbar/ac controls, black DIN kit, JVC KD-X40, Wet Suit Seat Covers
    I've got a set of 885s I plan on installing with 5100s.
     
To Top