1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

"96 taco" back up lights not always working

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by witter beach, Mar 7, 2011.

  1. Mar 7, 2011 at 4:17 PM
    #1
    witter beach

    witter beach [OP] Active Member

    Joined:
    Feb 3, 2011
    Member:
    #50483
    Messages:
    26
    Gender:
    Male
    seattle
    Vehicle:
    2008 tacoma trd offroad
    guess I will get my lazy butt under the truck and look around the tranny---the switch is not working all the time or not---any suggestions?
     
  2. Mar 7, 2011 at 4:19 PM
    #2
    BlueTaco07

    BlueTaco07 Super Mod!

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Member:
    #48598
    Messages:
    2,417
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Panama city, Florida
    Vehicle:
    Looking
    did you check the fuse?
     
  3. Mar 7, 2011 at 4:22 PM
    #3
    witter beach

    witter beach [OP] Active Member

    Joined:
    Feb 3, 2011
    Member:
    #50483
    Messages:
    26
    Gender:
    Male
    seattle
    Vehicle:
    2008 tacoma trd offroad
    Yes the fuse is working---the lights don't stay on when in reverse---they blink on for a second then go out
     
  4. Mar 7, 2011 at 4:23 PM
    #4
    BlueTaco07

    BlueTaco07 Super Mod!

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Member:
    #48598
    Messages:
    2,417
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Panama city, Florida
    Vehicle:
    Looking
    Bulb? or a loose connection with the wire
     
  5. Mar 7, 2011 at 4:24 PM
    #5
    witter beach

    witter beach [OP] Active Member

    Joined:
    Feb 3, 2011
    Member:
    #50483
    Messages:
    26
    Gender:
    Male
    seattle
    Vehicle:
    2008 tacoma trd offroad
    time to check that too----I have been putting off this problem---and it is getting worse
     
  6. Mar 7, 2011 at 4:25 PM
    #6
    BlueTaco07

    BlueTaco07 Super Mod!

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Member:
    #48598
    Messages:
    2,417
    Gender:
    Male
    First Name:
    Cody
    Panama city, Florida
    Vehicle:
    Looking
    yeah wont take more then a few minutes :)
     
  7. Mar 7, 2011 at 4:26 PM
    #7
    lotsoftoys

    lotsoftoys pavement is boring....

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Member:
    #35790
    Messages:
    7,035
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jace
    Denver
    Vehicle:
    98 lifted panda taco
    bunch of crap
    i bet its a bad switch. I've replaced a few of them. easy test.... disconnect the connector and jump the two wires. this will send power straight to the lights. if they stay on... u need a switch:D
     
To Top