1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

98 Tacoma cold startup noise, goes away when warm and restart

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by Big-Tuna, Jan 26, 2019.

  1. Jan 26, 2019 at 11:28 AM
    #1
    Big-Tuna

    Big-Tuna [OP] New Member

    Joined:
    Jan 26, 2019
    Member:
    #280710
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    First Name:
    Trent
    Vehicle:
    1998 Green Tacoma 4runner
    It runs fine after the first restart in the morning but it doesn't seem to quiet down unless I do the restart while it's warm.

    If I start the truck when it's warm out it doesn't have any problems.
     
  2. Jan 26, 2019 at 11:40 AM
    #2
    eon_blue

    eon_blue 8" third member

    Joined:
    Mar 4, 2016
    Member:
    #180213
    Messages:
    35,894
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ryan
    Monrovia, CA
    Vehicle:
    Supercharged 2004 3.4l TRD 4x4 Tacoma XtraCab w/5 speed
    Can you describe the noise? Mines been doing this too lately, sounds like a hissing/whining noise...every since I last changed my oil. I think it's the oil filter since I used a different brand last time than usual, Gonna swap it out with OEM
     
  3. Jan 26, 2019 at 11:59 AM
    #3
    Big-Tuna

    Big-Tuna [OP] New Member

    Joined:
    Jan 26, 2019
    Member:
    #280710
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    First Name:
    Trent
    Vehicle:
    1998 Green Tacoma 4runner
  4. Jan 27, 2019 at 5:14 AM
    #4
    Yucel

    Yucel Well-Known Member

    Joined:
    Sep 8, 2018
    Member:
    #265656
    Messages:
    100
    Gender:
    Male
  5. Jan 27, 2019 at 5:17 AM
    #5
    Yucel

    Yucel Well-Known Member

    Joined:
    Sep 8, 2018
    Member:
    #265656
    Messages:
    100
    Gender:
    Male
    My bad...I just seen to the video, whining sound is there even tho it's not moving so can't be the spedocable.
     

Products Discussed in

To Top