1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

A little help this morning

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by boogie, Dec 14, 2008.

  1. Dec 14, 2008 at 5:53 AM
    #1
    boogie

    boogie [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Member:
    #8869
    Messages:
    80
    Gender:
    Male
    south florida
    Vehicle:
    05 DC TRD Sport 2WD 6" Fabtec 951 Moto Metals
    bull bar, lift, rims ,tires,TRD floor mats,led interior bulbs, color matched bed cap
    So I unhooked the neg. battery terminal and now when I reattach it the damn horn blows and continues to blow. Any thoughts? Thanks in advance.
     
  2. Dec 14, 2008 at 5:56 AM
    #2
    Kelson

    Kelson My Truck is Cuter than Yours

    Joined:
    May 13, 2008
    Member:
    #6597
    Messages:
    4,505
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kelson
    Honolulu, Hawaii
    Vehicle:
    08 5-Lug Reg. Cab SR5
    SR5 Exterior/Interior (Color matched Front Bumper, Chrome Grille Surround and Chrome Rear Bumper/Silver Scoshe Dash Kit, A/C Bezel, A/C Vent Surround) LED license plate and white interior lights, Wet Okole Seat Covers, iPad in-Dash, JL CL-RLC, JL 13TW5 sub, JL 500/1 Slash V1 amp, JL XR 6.5 Components, Rockford Fosgate 6X9s in Boxes Front XRunner Coils, DJM Control Arms and Rear 4X4 Leafs, Custom 2" Angled Streetacos.com Blocks Front XR Bilstien Struts and Rear XR Bilstien Shocks, CravenSpeen Antennae, RX-8 Rims w/ Fronts:235/40-R18 Sumitomo HTR Rears:245/40-R18 Goodyear Eagle GT, 35% Tint front windows, OEM Sliding Privacy Glass w/ 5% Ceramic Tint, Flowmaster Super 44 dumped before the axle, URD Short Throw Shifter, Door Sill Protectors, Door Edge Guards, OEM Sport Pedals,The Retrofit Source Morimoto Mini D2S Stage III 35W 5K HID Headlights, OEM Fog Lights w/ piss yellow bulbs, OEM Cruise Control, Porsche 944 Bucket Seats, BeefedTaco Skid Plate, Whale
    try check the fuse...i remember my mom's camry did that...just took out the fuse...idk really remember though if that was the problem..that was about three years ago...
     
  3. Dec 14, 2008 at 6:01 AM
    #3
    TicTacOma

    TicTacOma UnderWater Monopoly Champion

    Joined:
    Dec 14, 2007
    Member:
    #3840
    Messages:
    1,537
    Gender:
    Male
    First Name:
    Anastatia Beaverhausen
    Columbia,SC
    Vehicle:
    I'm Thinking...Oh Yeah...An FJ
    It's all in my head at the moment...
    Welcome to TacomaWorld.

    What you didn't tell us is WHY you disconnected the negative battery cable. What maintenance or mod did you perform?

    Did you lean against the horn (under the hood, not on the steering wheel) and pinch the wire or connector and ground it out? More info is needed before any assistance can be given.
     
  4. Dec 14, 2008 at 6:02 AM
    #4
    boogie

    boogie [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Member:
    #8869
    Messages:
    80
    Gender:
    Male
    south florida
    Vehicle:
    05 DC TRD Sport 2WD 6" Fabtec 951 Moto Metals
    bull bar, lift, rims ,tires,TRD floor mats,led interior bulbs, color matched bed cap
    Removing the head unit and putting in an I pod adapter. No pinched wires..really didn't touch anything other than the 10MM bolt on the neg. terminal.
     
  5. Dec 14, 2008 at 6:10 AM
    #5
    TicTacOma

    TicTacOma UnderWater Monopoly Champion

    Joined:
    Dec 14, 2007
    Member:
    #3840
    Messages:
    1,537
    Gender:
    Male
    First Name:
    Anastatia Beaverhausen
    Columbia,SC
    Vehicle:
    I'm Thinking...Oh Yeah...An FJ
    It's all in my head at the moment...
    Without pulling teeth, A more descriptive account of what you did NEEDS to be explained. Did you pull the dash apart? Did you tap into the fuse panel? (if yes did you tap into the correct fuse?) Is it hard wired or cigarette/12v adapter? What type of adapter? Store Bought or an EBay "GEM' of a deal?

    Some of these IPod adapters can be an involved process to install. Is it a factory headunit or aftermarket?

    The more info you can provide keeps us from cutting off the leg trying to fix an ingrown toenail.
     
  6. Dec 14, 2008 at 6:29 AM
    #6
    boogie

    boogie [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Member:
    #8869
    Messages:
    80
    Gender:
    Male
    south florida
    Vehicle:
    05 DC TRD Sport 2WD 6" Fabtec 951 Moto Metals
    bull bar, lift, rims ,tires,TRD floor mats,led interior bulbs, color matched bed cap
    It's a Perpherial (sp?) that plugs in the empty jack in the back of the JBL factory 6 disc had unit.

    Removed the head unit per the tutorial on here ...no problem with that.

    Update... It seems that it set off the alarm system and the battery is dead on my key fob so I was unable to reset it.

    Thanks for your "GEMS" of wisdom though.
     
  7. Dec 14, 2008 at 6:36 AM
    #7
    TicTacOma

    TicTacOma UnderWater Monopoly Champion

    Joined:
    Dec 14, 2007
    Member:
    #3840
    Messages:
    1,537
    Gender:
    Male
    First Name:
    Anastatia Beaverhausen
    Columbia,SC
    Vehicle:
    I'm Thinking...Oh Yeah...An FJ
    It's all in my head at the moment...
    Good to know it all worked out. Next step would of been to reverse your steps, disconnect the unit and see if the horn continued to sound.
     
  8. Dec 14, 2008 at 6:39 AM
    #8
    kngharley

    kngharley Well-Known Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Member:
    #110
    Messages:
    151
    Check the alarm. Mine did that when I did some service. Have your remote in hand when it goes off , shut it off. This should do it.
     
  9. Dec 14, 2008 at 7:29 AM
    #9
    Janster

    Janster Old & Forgetful

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1138
    Messages:
    14,253
    Gender:
    Female
    First Name:
    Jandy
    Lancaster, PA
    Vehicle:
    2016 GMC Canyon SLT w/ LineX and....
    Do you have an alarm?

    That's my first thought.....
     
  10. Dec 14, 2008 at 8:00 AM
    #10
    missileman125fw

    missileman125fw Well-Known Member

    Joined:
    Dec 19, 2007
    Member:
    #3912
    Messages:
    2,723
    You are correct. When my Tacoma was new I was fuk'n around checking things out. I pulled a fuse and when I reinstalled it the damn horn went berserk! Hit your remote and that'll take care of it.
     
To Top