1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

ABS Malfunction???

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by rhino1276, Dec 27, 2010.

  1. Dec 27, 2010 at 11:31 AM
    #1
    rhino1276

    rhino1276 [OP] STOP looking at my Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Member:
    #26671
    Messages:
    47
    Gender:
    Male
    Maryland
    Vehicle:
    2010 Silver DC TRD Off-Road
    Tuffy Bed Box, UWS Slim Toolbox, Toyota Bed Mat, LED Headlights, HID Amber fogs, 3 in Procomp Lift, 33s, 18in XD Wagon Wheels, Full Tint, and debadged
    The other day I was pulling out of a driveway. The driveway was going down hill and there was ice at the bottom of driveway. When I got to the bottom and began to apply the brakes the front tires began to slide causing the ABS to kick in. I was going about 5 mph, and my truck slid out into the the road. The problem is this. The front brakes would not release, the pedal stayed to the floor and would not come back to its normal position. When I gave it gas the rear tires spun on the pavement. The ABS light in the dash came on and would not go out. I had to put the truck into 4x4 just to get out of the road and onto the shoulder. I turned the truck off and waited about 2 minutes, then restarted it. When I did the brake came back to its normal position and worked fine and the ABS light went out. Has this happened to anyone else? Is it possible that the ABS system got confused by just having the front tires slide and not the rear? if anyone has any ideas let me know.

    Also, I have a 2010 DC TRD Off-Road
     
  2. Dec 27, 2010 at 3:03 PM
    #2
    rhino1276

    rhino1276 [OP] STOP looking at my Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Member:
    #26671
    Messages:
    47
    Gender:
    Male
    Maryland
    Vehicle:
    2010 Silver DC TRD Off-Road
    Tuffy Bed Box, UWS Slim Toolbox, Toyota Bed Mat, LED Headlights, HID Amber fogs, 3 in Procomp Lift, 33s, 18in XD Wagon Wheels, Full Tint, and debadged
    Ive got an appointment scheduled for thursday... just wanted to have an idea when I spoke to the Service Advisor.
     
  3. Dec 27, 2010 at 3:26 PM
    #3
    OZ-T

    OZ-T Quite an experience to live in fear , isn't it ?

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Member:
    #27584
    Messages:
    38,673
    Gender:
    Male
    First Name:
    Peter North
    British Columbia
    Vehicle:
    Mag Grey 09 Trd Sport DCLB 4x4
    OME 885x , OME shocks and Dakars , Wheelers SuperBumps front and rear , 275/70/17 Hankook ATm , OEM bed mat , Weathertech digifit floor liners , Weathertech in-channel vents , headache rack , Leer 100RCC commercial canopy , TRD bedside decals removed , Devil Horns by Andres , HomerTaco Satoshi
    Just curious , Have you had the brake override firmware installed ?
     
To Top