1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Advice wanted

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by northern cal, Nov 25, 2012.

  1. Nov 25, 2012 at 6:35 PM
    #1
    northern cal

    northern cal [OP] Active Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Member:
    #90319
    Messages:
    43
    Gender:
    Male
    bay area
    Vehicle:
    tacoma TRD
    My new 2012 dbl cab with three inch lift, rear leaf springs sqeek like hell. Sounds like a fourty year old farm truck on the back/dirt roads. Only about 2000 miles now. Just need Lube? What type? Or should it go back to dealer?
    Thanks for any real advice. :confused:
     
  2. Nov 25, 2012 at 6:42 PM
    #2
    Ray

    Ray Well-Known Member

    Joined:
    Jan 4, 2012
    Member:
    #69979
    Messages:
    317
    Gender:
    Male
    San Diego
    Vehicle:
    09 Pre-Runner
    Was the lift a dealer install/option (or if you bought the truck used from the dealer?) If yes, then I'd take it to them. If you had an outside shop do the install, that's were you should take it. If you installed it yourself, them I would think that it woudl be up to you to correct.

    Ray
     
  3. Nov 25, 2012 at 6:46 PM
    #3
    dayNnite4

    dayNnite4 We can't stop here, this is bat country.

    Joined:
    Jul 10, 2011
    Member:
    #59655
    Messages:
    1,144
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Southern NH
    Vehicle:
    '11 4x4 5-speed AC
    if you jump on the bumper, can you pinpoint the location on the noise? maybe you cn get a better idea once you kno exactly where its coming from
     
  4. Nov 25, 2012 at 6:48 PM
    #4
    northern cal

    northern cal [OP] Active Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Member:
    #90319
    Messages:
    43
    Gender:
    Male
    bay area
    Vehicle:
    tacoma TRD
    Was bought from the dealer with a ProComp set up. Set up in stalled by 4Wheel parts. Not to impressed with them so far.
     
  5. Nov 25, 2012 at 6:48 PM
    #5
    hakabo

    hakabo Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Member:
    #70209
    Messages:
    384
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jacob
    Concord, NC
    Vehicle:
    08 urban runner 4x4
    perhaps just clean the leaf springs? I had this happen on my truck and hit it w/ the pressure washer and it stopped
     
  6. Nov 25, 2012 at 6:50 PM
    #6
    northern cal

    northern cal [OP] Active Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Member:
    #90319
    Messages:
    43
    Gender:
    Male
    bay area
    Vehicle:
    tacoma TRD
    Seems to be coming from the rear mount of the leafs as well as the center axle mount.
     
  7. Nov 25, 2012 at 6:52 PM
    #7
    dayNnite4

    dayNnite4 We can't stop here, this is bat country.

    Joined:
    Jul 10, 2011
    Member:
    #59655
    Messages:
    1,144
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Southern NH
    Vehicle:
    '11 4x4 5-speed AC
    careful with the axle, could get serious
     
  8. Nov 25, 2012 at 6:59 PM
    #8
    Foihdzas

    Foihdzas VA7PTZ

    Joined:
    Sep 14, 2010
    Member:
    #43276
    Messages:
    1,104
    Gender:
    Male
    First Name:
    Danny
    B.C Canada
    Vehicle:
    2010 Dbl Cab 5' Box 6 Speed
    2010 Tacoma, sold...
    Go to your dealer. Ask. I had a lift on my truck, I installed myself. They did the TSB.
     

Products Discussed in

To Top