1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Alignment Fine, excessive tire wear..

Discussion in '2nd Gen. Tacomas' started by tacomaoffroad, Mar 10, 2012.

  1. Mar 10, 2012 at 9:09 PM
    #1
    tacomaoffroad

    tacomaoffroad [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 23, 2009
    Member:
    #17567
    Messages:
    80
    Gender:
    Male
    Jax
    Vehicle:
    07 4x4 DC TRD OR
    ARB bumper w/ 50w hellas 885's with aal 265/75/16 Cooper STT's Custom Sliders TC UCA's
    Hey guys so I haven't been on here in a while. Glad to see this place is still kicking. So a little info on my truck, it has a 3 inch Toytec lift with OME 885's spring and that little spacer over the top of the coil spring. About about a month ago I noticed that I had pretty good wear going on with my left front tire. I haven't done an alignment in about 3 years so I figured it was about time to get it done. There was no pull and the only reason for the alignment was the wear. So I had it aligned at the same shop and I told them to rotate the tires so I could check if that fixed the problem. After about 200 miles or so, the tire that I rotated on the front left is worn down significantly as well. My alignment specs seem good. Caster is low because I am on stock UCA's, but I don't think that would affect tire wear.
    Caster Left= 0.6 Caster Right= 0.7
    Camber Left and Right=0.0
    Toe Left= 0.00 Toe Right=0.05

    Right tire is fine. No wear at all.
    What do you guys think? I know some people are probably gonna say to get some new UCA's but I ran perfectly fine without them for 3 years before this.
     
To Top