1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Another I Pod ?

Discussion in 'Audio & Video' started by Bart, Sep 21, 2009.

  1. Sep 21, 2009 at 8:29 AM
    #1
    Bart

    Bart [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Member:
    #4512
    Messages:
    282
    Franklin,NC
    Vehicle:
    08 TRD OFFROAD V6 4x4
    metra ipod
    So here's the deal I have the Metra adaptor for My Ipod and it worked well with my old 1st gen nano now my new 3 gen nano won't charge from the adaptor has anyone else had this problem and what is the solution?
     
  2. Sep 21, 2009 at 8:30 AM
    #2
    FlawedXJ

    FlawedXJ mall crawlin', web wheelin', concrete cowboy

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Member:
    #10334
    Messages:
    5,961
    Gender:
    Male
    First Name:
    Paul
    NorAla
    Vehicle:
    13 F150 FX4, 99 jeep xj, 04 msm miata
    I actually have a jeep now. Imagine that.
  3. Sep 21, 2009 at 11:09 AM
    #3
    sirsaechao

    sirsaechao Well-Known Member

    Joined:
    May 29, 2009
    Member:
    #17772
    Messages:
    2,929
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Commifornia
    Vehicle:
    2002 Toyota Tacoma SR5 TRD 3.4L 4X4 V6
    To much to list...see sig for more...
    You'll need an adapter...the older Gen vs the new Gen changed volts used to charge them.
     
  4. Sep 21, 2009 at 12:22 PM
    #4
    Janster

    Janster Old & Forgetful

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1138
    Messages:
    14,253
    Gender:
    Female
    First Name:
    Jandy
    Lancaster, PA
    Vehicle:
    2016 GMC Canyon SLT w/ LineX and....
    I know how ya feel....although my situation is different.

    I have the ipod2car and have had it for 5 years. It still works with my newest (5th & 6th) gen Classics.... but the click wheel doesn't work very well. I have to unplug the ipod2car, use my clickwheel, & plug it back in again. Something with the old ipod2car unit and the newer ipods....??
     
  5. Sep 21, 2009 at 2:10 PM
    #5
    Bart

    Bart [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Member:
    #4512
    Messages:
    282
    Franklin,NC
    Vehicle:
    08 TRD OFFROAD V6 4x4
    metra ipod

    What type of adpater? I hope I dont have change the metra.
     
  6. Sep 21, 2009 at 2:21 PM
    #6
    itsmyturn

    itsmyturn Well-Known Member

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Member:
    #5502
    Messages:
    414
    Gender:
    Male
    Victorville, CA
    Vehicle:
    08 dbl cab TRD sport
    afe Pro-Dry S dropin, Readylift leveling kit, TRD skid plate, Alpine CDA-9887, 6K D2S HID
    3rd gen nano should charge as the charging pins for 12volts and 5 volts are still there. the 4th gen nano removed the 12volt charging pin. you may want to try another 3rd gen nano to be sure its the ipod.

    thats why i always recommend the vaistech adapter for the factory stereo. full control and charging and the ability to use the ipod clickwheel or and factory controls.
     
  7. Sep 21, 2009 at 2:21 PM
    #7
    sirsaechao

    sirsaechao Well-Known Member

    Joined:
    May 29, 2009
    Member:
    #17772
    Messages:
    2,929
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Commifornia
    Vehicle:
    2002 Toyota Tacoma SR5 TRD 3.4L 4X4 V6
    To much to list...see sig for more...
  8. Sep 21, 2009 at 3:01 PM
    #8
    Bart

    Bart [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Member:
    #4512
    Messages:
    282
    Franklin,NC
    Vehicle:
    08 TRD OFFROAD V6 4x4
    metra ipod
    Ok thanks guys and gals mines the 4th gen it supports video so now to just find a place to get one I wish Bestbuy carried them or walmart .
     
To Top