1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Anyone have XM working with an Alpine W505 unit?

Discussion in 'Audio & Video' started by Vege-Taco, Jun 4, 2008.

  1. Jun 4, 2008 at 2:21 PM
    #1
    Vege-Taco

    Vege-Taco [OP] Chips and Salsa Specialist

    Joined:
    May 14, 2008
    Member:
    #6636
    Messages:
    128
    Arizona
    Vehicle:
    2008 TRD, Double Cab, 6-speed Manual
    Bugs on the windshield
    I tried using the universal XM unit that I had working with my Alpine IVA-W200 unit, but the volume is WAY too low to be useful with this new W505. I get the channel names, titles, etc all fine, but with the volume turned all the way up and the doors shut I can just BARELY hear the XM audio. CD/DVD/AM/FM/iPod audio are all working fine. Any suggestions?

    Crutchfield doesn't even list a compatible XM unit for use with the W505, so maybe something has changed. If anyone knows of an XM unit that will work, please let me know which one.

    Thanks,
    Shawn
     
  2. Jun 9, 2008 at 6:53 PM
    #2
    kwalton

    kwalton Well-Known Member

    Joined:
    Jan 13, 2008
    Member:
    #4222
    Messages:
    196
    Gender:
    Male
    Baltimore, Md
    Vehicle:
    Silver Streak Mica 4x4 6 Speed
    Trd exhaust and intake, Toytec 3" with 885's and AAL, Alpine headunit, speakers and new PDX 5 channel amp, JL steathbox, Scangauge
    i am assuming that you bought the terk xm unit. this should work with any ai-net radio unless they have changed it. one thing i would look at is to make sure that the ai-net cable is plugged into the correct port and not the pass through.

    if not call alpine or terk to find out what's going on.
     
  3. Jun 10, 2008 at 8:46 AM
    #3
    Black Bear

    Black Bear Member

    Joined:
    Mar 25, 2008
    Member:
    #5518
    Messages:
    19
    PDX
    Vehicle:
    TRD SR5
    I just purchased the Alpine W505 with XM radio. The part number I used is CNALP2000 and CNP2000. I love the system and would recommend it to anyone.
     
  4. Jun 10, 2008 at 12:12 PM
    #4
    Vege-Taco

    Vege-Taco [OP] Chips and Salsa Specialist

    Joined:
    May 14, 2008
    Member:
    #6636
    Messages:
    128
    Arizona
    Vehicle:
    2008 TRD, Double Cab, 6-speed Manual
    Bugs on the windshield
    Yep, I'm using the TERK 100 and ALP1000 Alpine adapter. I don't see how it could possibly be connect wrong though because the pass through cable has the wrong gender connector for connecting to the cable coming off the head unit.

    I can't find a CNALP2000 anywhere. Are you sure about the number?
     
To Top