1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

at what psi will your tpms light activate?

Discussion in 'Wheels & Tires' started by NWtacoma, Oct 29, 2009.

  1. Oct 29, 2009 at 3:59 PM
    #1
    NWtacoma

    NWtacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Member:
    #18142
    Messages:
    1,685
    Gender:
    Male
    Kent,WA
    Vehicle:
    2011 TRD Sport 4x4
    265/70/17 bfg AT
    anything under 29?
     
  2. Oct 29, 2009 at 3:59 PM
    #2
    thestrangebrew

    thestrangebrew AlphaPlanner

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Member:
    #21878
    Messages:
    567
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Dos Palos CA
    Vehicle:
    TRD 4x4 Rugged Trail Edition
    Black Badges, Black Center Console
    I think 25 but I'm not exactly sure...
     
  3. Oct 29, 2009 at 4:00 PM
    #3
    NWtacoma

    NWtacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Member:
    #18142
    Messages:
    1,685
    Gender:
    Male
    Kent,WA
    Vehicle:
    2011 TRD Sport 4x4
    265/70/17 bfg AT
    hmm i just checked my tire pressure and all four were over 30psi...must be my spare thats low
     
  4. Oct 29, 2009 at 4:03 PM
    #4
    dysfunctnlretard

    dysfunctnlretard Hi

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Member:
    #18080
    Messages:
    3,760
    Gender:
    Male
    First Name:
    Manny
    CA
    Vehicle:
    2010 FJC
    55w HIDs, 16" Countersteer Offroads, Yokahama All Terrains, Demello Sliders
    I was told it was when air pressure deviates from standard by 4 psibut others say 25% off. :confused:
     
  5. Oct 29, 2009 at 4:04 PM
    #5
    Brunes

    Brunes abides.

    Joined:
    May 31, 2008
    Member:
    #7011
    Messages:
    17,641
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rotorhead
    DC or New Jersey - Depends on the day....
    Vehicle:
    08 Red/Graphite and Satin Black
    Inside: Tint, Wet Okole 1/2 Piped Red/Black Covers, Black Weathertech Digital Fit Mats, URD Short Throw w/ TWM Weighted Knob, USA Spec iPod adapter. Outside: 4300K Retro w/ Angel Eyes and Red Shrouds, 5000K Blazer Fog Light Retrofit, Debadge, Bed Locking Handle, Satin Black Rims Performance: TRD/Steigmeier Blower w/ 2.7 Pulley. 668 Injectors and 320 LPH AEM Fuel pump. URD UCON and 7th Injector. DTLT Headers, URD Y-Pipe, Wicked Flow Muffler. Suspension: Both: OME Shocks Front: 886X's and TC UCAs Rear: Dakars Armor: Relentless Front Bumper Relentless High Clearance Rear w/ Tire/Rotopax Swing Out Relentless Front, Mid, and TCase skids BAMF Diff Skid Recovery and Spares: Fullsize Spare Tire 2x2 gal Rotopax 1x1 gal Rotopax 1x1 gal Water Rotopax Warn 9.5XP-S Winch Hi-Lift Extreme 60" Ironman Off-Road Recovery Kit
    It's a margin (4 or 5 psi I think) around where ever you set it to with the reset button...

    So yeah..Check the spare...and make sure they are all inside of a few psi of each other.
     
  6. Oct 29, 2009 at 4:05 PM
    #6
    The End

    The End Support our troops!

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Member:
    #20026
    Messages:
    4,834
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Lakeland, Fl
    Vehicle:
    09 A/C 4wd M6
    2.5 King RR in front, LR ucs' s, 2.0 King RR rear, B.A.M.F shock mounts, ATO shackle flip, 4X sliders, ARB front bumper with XRC8, CBI hc rear, weathertechs, Leer cap, Thule rack, ubolt flip, etc.
    7% difference. I don't think it's a set number but more like if one is 7% lower than the other 4.
     
  7. Oct 29, 2009 at 9:49 PM
    #7
    judd94

    judd94 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2008
    Member:
    #10688
    Messages:
    473
    Gender:
    Male
    Ponchatoula, LA
    Vehicle:
    10 DC TRD O/R PreRunner SexyAss Barcelona Red
    TRD Drop-In, TRD Exhaust, OEM Roof Rack, N-Fabs, WeatherTech Liners, LED Interior Lights, Devil Horns Emblem, 2011 Painted Grill, Debadged with Sockmonkey TRD Badging only, Katzkins Leather Int; Next: 5100s/Eibachs
    my tpms activated the other morning. all main tires were good. spare was only 23psi. refilled and reset tpms.
    good to go
     
  8. Oct 29, 2009 at 10:01 PM
    #8
    NWtacoma

    NWtacoma [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2009
    Member:
    #18142
    Messages:
    1,685
    Gender:
    Male
    Kent,WA
    Vehicle:
    2011 TRD Sport 4x4
    265/70/17 bfg AT
    how do you reset tpms?
     
  9. Oct 29, 2009 at 10:02 PM
    #9
    SocalMan22

    SocalMan22 Founder Socaltacomas.com

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1146
    Messages:
    8,136
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve-0
    So*Cal
    Vehicle:
    06 PreRunner Dbl Cab
    What Mods!
    Judd94 and i had the same problem i went to see which one set my light off and sure enough the spare set it off and was at 23psi
     
  10. Oct 29, 2009 at 10:03 PM
    #10
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,132
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Yep. Mine seems to go off around 23-25 psi.
     
  11. Oct 29, 2009 at 11:45 PM
    #11
    solus

    solus HOME!!!

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Member:
    #20487
    Messages:
    4,491
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Bremerton, WA
    Vehicle:
    RR 4wd SR5
    I'm not sure... but when I had them at 8PSI at Pismo the light was definitely on
     
  12. Oct 30, 2009 at 4:01 AM
    #12
    FoxySandChick

    FoxySandChick Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Member:
    #9505
    Messages:
    2,963
    Gender:
    Female
    First Name:
    Kristin
    Henderson, NV
    Vehicle:
    07 DC 4x4 Base model V6 Impulse Red Pearl
    De-badged, limo tint, black wet okole's, weathertechs, extra d-rings, TSB bilsteins
    25% lower than the PSI you have them set at...so stock at 29psi is around 22-23 psi that it will turn on...to reset, put in the PSI you want in all 5 tires, then hold down the button under the steering wheel...check the owners manual for more detailed procedure.
     
  13. Oct 30, 2009 at 10:58 AM
    #13
    07runner

    07runner Active Member

    Joined:
    Feb 14, 2009
    Member:
    #13612
    Messages:
    31
    Gender:
    Male
    SANTA CLARITA
    Vehicle:
    07 prerunner trd debadged &black headlights
    debadged, black headlights
    Mine came on at 25psi it was my spare
     
  14. Oct 30, 2009 at 12:29 PM
    #14
    Cryer

    Cryer O shizzle!

    Joined:
    Feb 28, 2009
    Member:
    #14194
    Messages:
    173
    Gender:
    Male
    Bryan, Tx
    Vehicle:
    09 Tacoma TRD off road 4x4
    3" lift rims tires
    does the spare have the valve stem sensors, or the bands? my spare doesnt have to bulky exteral valve stem like the other ones.??
     
  15. Oct 30, 2009 at 10:18 PM
    #15
    SocalMan22

    SocalMan22 Founder Socaltacomas.com

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1146
    Messages:
    8,136
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve-0
    So*Cal
    Vehicle:
    06 PreRunner Dbl Cab
    What Mods!
    From what i understand the spare doesnt have the sensor in it and thats for the 09 i could be wrong
     
  16. Oct 31, 2009 at 12:43 PM
    #16
    The End

    The End Support our troops!

    Joined:
    Jul 22, 2009
    Member:
    #20026
    Messages:
    4,834
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Lakeland, Fl
    Vehicle:
    09 A/C 4wd M6
    2.5 King RR in front, LR ucs' s, 2.0 King RR rear, B.A.M.F shock mounts, ATO shackle flip, 4X sliders, ARB front bumper with XRC8, CBI hc rear, weathertechs, Leer cap, Thule rack, ubolt flip, etc.
    Some do some don't. The only cars with banded sensors are Fords.
     
To Top