1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Back to the dealer!

Discussion in 'Technical Chat' started by tcBob, Mar 18, 2007.

  1. Mar 18, 2007 at 7:48 AM
    #1
    tcBob

    tcBob [OP] Gringo Bandito Staff Member

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Member:
    #1
    Messages:
    8,191
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    SoCal
    Vehicle:
    07 PreRunner SR5 V6 Black
    Gotta take my new 07 back to the dealer for service. Two issues already. At around 900 miles, it suddenly lost its power. I'm getting passed up by grandmas and 18 wheelers on the freeway...pretty sad. Second issue, which isn't major but just a concern, is I often feel a knock under the truck and it sounds like it's coming from the middle or rear. I believe it does it when it's shifting, but I haven't narrowed it down yet.
     
  2. Mar 18, 2007 at 8:18 AM
    #2
    TheMaster

    TheMaster Born to Ride Staff Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Member:
    #112
    Messages:
    3,889
    Gender:
    Female
    First Name:
    Chicky Baby
    NY
    Vehicle:
    2007 DC TRD Sport
    Bug shield, window visors, skid plate, rust proofing, tonneau cover, paint & upholstery protection, side step bars, navigation system.
    If you mean electrical power and it came back on shortly thereafter, you may have an insecure battery terminal. Torque them up.

    Re knock. Check the compartments under your rear seats. It could be your tie down cleats or something stored in there. Don’t forget to check the two compartments in the bed, right above the wheel wells for any stored objects.

    Let us know what you find.
     
  3. Mar 18, 2007 at 8:22 AM
    #3
    tcBob

    tcBob [OP] Gringo Bandito Staff Member

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Member:
    #1
    Messages:
    8,191
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    SoCal
    Vehicle:
    07 PreRunner SR5 V6 Black
    The engine lost its power I mean. Acceleration is crap now.
     
  4. Mar 18, 2007 at 8:30 AM
    #4
    TheMaster

    TheMaster Born to Ride Staff Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Member:
    #112
    Messages:
    3,889
    Gender:
    Female
    First Name:
    Chicky Baby
    NY
    Vehicle:
    2007 DC TRD Sport
    Bug shield, window visors, skid plate, rust proofing, tonneau cover, paint & upholstery protection, side step bars, navigation system.
    Check your spark plug wires. Make sure they are snug and secure at both ends.
     
  5. Mar 18, 2007 at 10:19 AM
    #5
    Ldytaco05

    Ldytaco05 it's all about me

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Member:
    #46
    Messages:
    1,157
    Gender:
    Female
    Orlando, Fl.
    Vehicle:
    2005 PreRunner,Enkei Wheels
    Bob that is so unfortunate to hear about your taco. I have heard about shifting issues but never like this. where you have lost power, never heard of that. well i have have to research about this. eventhough i have an '05 it best to be well informed about this issue.
     
  6. Mar 18, 2007 at 11:37 AM
    #6
    06tacoma

    06tacoma Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Member:
    #407
    Messages:
    415
    Tampa FL
    Vehicle:
    06 PreRunner SR5 XS-P Trd Longbed Double Cab
    20" enkei wheel,BFG G-Force tires, BHLM, Smoked tail lights, 2 RE Audio 10s, Quantom 900watt amp,10000K HIDs headlights and fog lamps,Borla exhaust, Borla drop in filter,Debadged tailgate,Painted black tacoma badges
    it actually sounds like your tranny is slipping with is complety crazy because you have suck low miles on it well i hope the dealership can fix your issues g/l
     
  7. Mar 19, 2007 at 1:21 PM
    #7
    austin-TX-Taco

    austin-TX-Taco Member

    Joined:
    Mar 12, 2007
    Member:
    #1045
    Messages:
    12
    Knock coming from underneath and loss of power. Is it an automatic? That sounds like the torque converter. Have you checked your tranny fluid level?
     
  8. Mar 19, 2007 at 1:31 PM
    #8
    tcBob

    tcBob [OP] Gringo Bandito Staff Member

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Member:
    #1
    Messages:
    8,191
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    SoCal
    Vehicle:
    07 PreRunner SR5 V6 Black
    I'll give that a check...the plug wires seemed fine, which themaster rec'd I check out. Yeah it's an automatic. I took it to the dealer today, and he drove it with me and said it seemed just fine. But he was gassing the pedal pretty hard. When I first bought it, I didn't need to gas it as much to get the same drive out of it. He also said the knock was from the tranny upshifting and was "normal".
     
  9. Mar 20, 2007 at 11:07 AM
    #9
    austin-TX-Taco

    austin-TX-Taco Member

    Joined:
    Mar 12, 2007
    Member:
    #1045
    Messages:
    12
    Just my opinion but no knock is normal, especially from the transmission. I wouldn't let them feed you that.
     
  10. Mar 20, 2007 at 1:23 PM
    #10
    spp

    spp Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Member:
    #442
    Messages:
    979
    Gender:
    Male
    Which dealer in so cal are you dealing with?
     
  11. Mar 20, 2007 at 4:09 PM
    #11
    tcBob

    tcBob [OP] Gringo Bandito Staff Member

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Member:
    #1
    Messages:
    8,191
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    SoCal
    Vehicle:
    07 PreRunner SR5 V6 Black
    Toyota of Orange
     
  12. Mar 20, 2007 at 5:13 PM
    #12
    spp

    spp Well-Known Member

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Member:
    #442
    Messages:
    979
    Gender:
    Male
    If they run you round too much take it to Tustin Toyota. My friend is the parts and service director there. They are also the number one service department in this region.
     
  13. Mar 20, 2007 at 6:12 PM
    #13
    kngharley

    kngharley Well-Known Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Member:
    #110
    Messages:
    107
    TC, I bought my truck at the same dealership. Talk to a salesman named "Q" maybe he can help or put some fire under the service department for help.
     
  14. Mar 20, 2007 at 6:25 PM
    #14
    tcBob

    tcBob [OP] Gringo Bandito Staff Member

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Member:
    #1
    Messages:
    8,191
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    SoCal
    Vehicle:
    07 PreRunner SR5 V6 Black
    Good to know...I might take you up on that!

    Thanks for the tip, when I'm back in that area I'll hit him up.
     
To Top